dobroge.tv

Live

Hotelurile de la malul mării, aproape pline în minivacanța de 1 Mai: „În Vama Veche încă de la începutul lunii aprilie nu mai erau locuri pentru această perioadă”

25 aprilie 2022
Publicitate

Mai sunt doar câteva zile până la weekend-ul de 1 Mai, iar hotelurile și pensiunile, care au lansat oferte, sunt aproape pline. Litoralul românesc este gata să primească turiști și în minivacanța de 1 Mai. Majoritatea unitățile de cazare de la malul mării vor fi deschise. Cerere a fost și pentru străinătate. Sunt mulți constănțeni care vor petrece weekend-ul peste hotare. Paris, Madrid sau Egipt sunt doar câteva dintre destinațiile preferate de aceștia.

Constănțenii sunt dornici de vacanță. După doi ani de pandemie, oamenii și-au planificat deja concediul. Weekend-ul de 1 Mai este aproape, așa că mulți vor petrece „Ziua Muncii”, așa cum este ea cunoscută, peste hotare. Bulgaria, Turcia, Grecia și Egipt sunt doar câteva dintre destinațiile preferate de aceștia. De asemenea, rezervări s-au făcut și pentru alte țări din Europa.

Dacă discutăm despre celelalte destinații din Europa este clar capitalele țin steagul sus fie că vorbim de Paris, Madrid, Londra sau Roma datorită accesibilității și a tarifelor reduse din perioada aceasta sunt destinațiile favorite din străinătate”, a declarat Cristian Bărhălescu, director agenție de turism.

Renunțarea la restricții a venit ca o gură de oxigen și pentru hotelierii de pe litoral care își așteaptă oaspeții. Odată cu relaxarea măsurilor, a crescut și numărul turiștilor care aleg să petreacă aceste zile la mare.

Interesul este mai mare pentru că nu mai avem restricții”, a declarat Ștefan Necula, agent de turism.

Și pentru că mai sunt doar câteva zile până la 1 Mai, în hotelurile de pe litoral este forfotă. Se face curățenie peste tot. Cameristele spală geamurile și fac curat în cameră pentru ca oaspeții să fie întâmpinați așa cum se cuvine.

Pentru weekend-ul de 1 Mai au început rezervările. Momentan în proporție de 50% s-au rezervat. De obicei trend-ul este de a rezerva last minut. Tarifele pentru camera standard pornesc de la 450 de lei pe noapte includ micul dejun pentru două persoane”, a declarat Anca Mihăilescu, recepționer.

Este o creștere a rezervărilor pe ultima sută de metri. Vom fi plini anul acesta. Pornesc de la 50-60 de euro pe noapte camera dublă cu mic dejun”, a declarat Sorin Petcu, manager hotel.

În partea de sud a litoralului, prețurile sunt ceva mai ieftine însă, au rămas puține locuri libere. Aici, turiștii vor scoate din buzunare de la 118 de lei pentru o noapte de cazare. Sunt și stațiuni unde nu mai există nicio cameră liberă, cel puțin așa susțin unii agenți de turism.

În Vama Veche încă de la începutul lunii aprilie nu mai erau locuri pentru această perioadă de 1 Mai iar Mamaia va ține capul de afiș datorită evenimentelor și a spectacolelor care vor avea loc”, a mai declarat Cristian Bărhălescu, director agenție de turism.

Și cum în Mamaia se va da startul distracției pe 1 Mai, tinerii vor petrece până dimineață în cluburile de pe litoral. Acestea nu mai au oră de închidere așa că muzica va răsuna din nou în stațiune până la răsărit.

Merg cu prietenii, merg la plajă, la mare, distracție de sezon. Cred că mai bine în club cel mai bine în club. E distracție maximă”, spune un tânăr.

Alții vor petrece în familie, fie acasă fie prin tradiționalul grătar.

La pădure dacă nu acasă”, spune o constănțeancă.

La pădure, cred, cu familia la pădure mergem. Un grătar, ne jucăm vedem ce facem”, spune un tânăr.

Mergem la pădure, un grătar, mergem cu cortul depinde de vreme”, spune alt tânăr.

Peste 30.000 de turiști vor veni în minivacanța de 1 Mai pe litoral, estimează operatorii din turism. Însă, numărul lor ar putea fi mai mare, având în vedere că sunt și persoane care aleg să se cazeze la privați.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233