dobroge.tv

Live

Peștele, preferat după Paște. Chefii bucătari ne propun câteva rețete simple cu acest preparat

25 aprilie 2022
Publicitate

Friptură de miel, ouă roșii și multe alte preparate specifice Paștelui. Nimic nu a lipsit de pe masele constănțenilor în aceste două zile. Însă, după aceste delicatese bogate în grăsimi, este bine să mâncăm și ceva ușor. Chefii bucătari ne propun câteva rețete din pește. Fie că alegem să-l facem la cuptor sau chiar pe grătar, acesta este extrem de delicios. Și dacă lângă avem și o mămăligă și un mujdei de usturoi cu siguranță farfuriile se vor goli într-o clipă.

Peștele trebuie pus întotdeauna în tigaie, grătar, tavă sau plită mai întâi cu pielea în jos, apoi când începe să prindă crustă iar pe margini să se albească atunci îl putem întoarce. După doar câteva minute, peștele este gata. Însă, preparatul nu este complet decât dacă lângă punem și o garnitură.

Putem face o garnitură foarte simplă foarte rapidă, la fel și câteva ciuperci și mai am spanacul. Tragem ciupercile. Foarte rapid trebuie să se întâmple totul. La spanac îi trebuie puțin, un minut, nu trebuie să se gătească de tot. Bun, garnitura noastră este gata”, spune Cătălin Barbu, chef bucătar.

Separat putem pregăti și un sos. Pentru a-l prepara putem folosi resturile de la pește din care facem un stoc. În oală mai putem adăuga o ceapă și un morcov pentru un plus de savoare.

Câteva boabe de piper, o foaie de dafin, facem un stoc o lăsam să fiarbă bine strecurăm tot și supa respectiva o folosim la un sos pentru peștele nostru. Un pic de usturoi, un pic de ghimbir, ierburi proaspete. Acum lăsăm să scadă supa cu aromele, am pus un pic de lămâie, o să condimentăm un pic”, mai spune Cătălin Barbu, chef bucătar.

Acest preparat, file de doradă cu sos și garnitură de ciuperci și spanac este foarte ușor de gătit și acasă dacă avem toate ingredientele necesare.

O altă rețetă ne propune și chef Adrian Bâzaru. Pentru asta avem nevoie doar de o bucată de somon și de câteva condimente.

Vom adăuga zeamă de lămâie peste el, un pic de ulei de măsline, un pic de usturoi pudră și un pic de rozmarin pentru a-i îmbunătății aroma”, spune chef Adrian Bâzaru.

Ulterior, peștele se bagă la cuptor iar în 15 minute este gata. Preparatul poate fi însoțit de o salată răcoroasă de citrice.

Salată verde, adăugăm citricele pe care le-am tăiat în prealabil, zeamă de lămâie și un pic de ulei de măsline”, mai spune chef Adrian Bâzaru.

Recomandăm pește, salate, fructe de mare. În general pește, carne albă, un somon puțin mai gras cu o salată asortată merge bine”, spune Sorin Petcu, chef bucătar.

Iar asezonate cu un vin bun, mămăliguţă şi mujdei, preparatele se pot transforma în adevărate festinuri culinare. Lucru pe care îl știu și constănțenii.

Păstrăv, macrou mai consumăm. La grătar, saramură, crapul de exemplu, că mai luăm și crap, icre, la cuptor prăjit, cu mămăligă și mujdei”, spune o constănțeancă.

Peștele de toate felurile, dar în special cel din mare, nu de apă dulce, adică scrumbia, și macroul merge, chefalul și guvidele câteodată, primăvara așa. Saramură și plachie la cuptor cu legume”, spune un constănțean.

Și medicii ne recomandă să mâncăm pește, mai ales că în cele două zile de Paște de pe mese nu a lipsit mielul și nici preparatele bogate în grăsimi.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233