dobroge.tv

Live

Forfotă mare în magazinele alimentare. Constănțenii fac ultimele pregătiri pentru masa de Paște

22 aprilie 2022
Publicitate

Este forfotă mare în magazinele alimentare. Constănțenii fac ultimele pregătiri pentru masa de Paște. Deși lista nu este foarte lungă, pentru că majoritatea alimentelor au fost deja cumpărate, în centrele comerciale a fost aglomerat. Anul acesta însă, coșul va fi mai ușor. Și asta pentru că prețurile au explodat în ultima perioadă. Lucru care i-a făcut pe oameni să cumpere cantități mai mici. Însă, chiar și așa de pe masă nu va lipsi nimic, susțin constănțenii.

Ca în fiecare an, în apropierea Paștelui în marile magazine, printre raioane, este aglomerație. Pentru unii constănțeni a început cursa contra cronometru. Cei mai mulți vin la piață pe ultima sută de metri pentru a-și lua cele necesare.

Constănțean: Toată lumea e la treabă. N-am avut timp.

Reporter: Vreți să fie și proaspete?

Constănțean: Da.

Retușurile, micile chestii care mai trebuie. Fructele și legumele să fie cât mai proaspete”, spune un alt constănțean.

Gospodinele au venit cu lista pregătită de acasă ca nu cumva să uite un produs esențial în prepararea bunătăților pentru masa tradițională din acest an.

Mi-am luat ce-mi trebuie pentru drob. Am mai luat câte ceva de îmbrăcat, de dulce. Așa ca pentru iepuraș”, spune o constănțeancă.

Păi am luat tot ce trebuie pentru cozonac. Lapte, făină, unt, ouă”, spune o altă constănțeancă.

Alții însă, își doresc ca produsele să fie printre cele mai proaspete. Carnea, produse lactate, condimente sau dulciuri, toate sunt nelipsite din coșurile constănțenilor.

Avem nevoie de carne proaspătă, ar mai exista variantă congelării, ceea ce nu-i ok. Dacă tot e proaspătă, s-o luam proaspătă până la capăt”, spune o constănțeancă.

Însă, coșul pentru Paște este mai ușor anul acesta. De exemplu, dacă până acum unii cumpărau un miel întreg, acum se mulțumesc doar cu câteva bucăți. Sau, dacă anul trecut o parte dintre constănțeni cumpărau un cofraj cu 30 de ouă, acum preferă să ia doar 15-20 de ouă. Prețurile la mai toate produsele au explodat și acesta este și motivul pentru care oamenii au ales să cumpere cantități mai mici.

Am cumpărat eu ceva așa, dar sunt prețurile foarte piperate”, spune un constănțean.

Puțin mai scumpi decât anii trecuți, asta este situația. O să ne chibzuim și o să cumpărăm din fiecare câte ceva ca să nu treacă sărbătorile și să ne lipsească ceva, chiar dacă prețurile sunt cum sunt, nu mai luăm atât de mult, nu ne întindem, ne chibzuim”, spune constănțeancă.

Pentru cei care nu vor să petreacă prea mult timp în bucătărie, pot opta pentru produsele gata făcute.

Printre vedetele culinare care nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște se numără bineînțeles și cozonacul. Cei care nu au timp să stea în bucătărie și să prepare bucatele tradiționale, le pot lua direct din magazine.

În ceea ce privește bugetul, unii constănțeni au alocat pentru masa de Paște între 500 și 1.000 de lei. Sâmbătă multe magazine au programul redus, iar duminică mai toate supermarketurile și hipermarketurile vor fi închise.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233