dobroge.tv

Live

Mielul, vedeta mesei de Paște. Chef Adrian Bâzaru ne oferă sfaturi pentru o friptură suculentă

22 aprilie 2022
Publicitate

Carnea de miel este simbolul mesei de Paște, iar pentru cei mai mulți dintre constănțeni, această sărbătoare nu ar fi completă fără o friptură suculentă. Cum să o pregătiți și cât să o țineți la cuptor astfel încât să iasă delicioasă, ne arată chef Adrian Bâzaru.

Doar două zile ne mai despart de sărbătoarea Învierii Domnului. Gospodinele se pregătesc cu tot felul de bunătăți însă, piesa de rezistență de pe masa de Paște este carnea de miel. Pe grătar, la cuptor sau în ciorbă, constănțenii o gătesc după rețetele învățate în familie.

Vom face friptură, ciorbă, drob și spanac cu miel”, spune o constănțeancă.

Constănțeancă: Ciorbiță, drob și friptură. Clasic, clasic.

Reporter: Friptură la cuptor?

Constănțeancă: La cuptor, da.

Și pentru că în bucătărie tot timpul este loc de idei, chef Adrian Bâzaru ne arată o rețetă ușoară, dar extrem de delicioasă de friptură la cuptor. Nu avem nevoie decât de un cotlet proaspăt și de câteva condimente.

Un pic pe grătar, pentru a prinde o culoare frumoasă, îl lăsăm un pic pe-o parte, 30 de secunde pe o parte, 30 de secunde pe cealaltă parte, apoi îl vom condimenta și îl vom introduce la cuptor pentru aproximativ 8-10 minute”, spune chef Adrian Bâzaru.

După ce cotletul devine rumen, trecem la pasul următor.

„Îl vom așeza în tavă, îl vom condimenta doar cu puțină sare și un pic de cimbru. După ce l-am pregătit, îl vom introduce la cuptor pentru 10 minute”, mai spune chef Adrian Bâzaru.

Pentru ca friptura să iasă moale și suculentă, carnea de miel trebuie gătită la temperaturi mici, în jur de 160 de grade Celsius. Iar când vine vorba despre garnitură, ce alt preparat poate fi mai potrivit decât un piure cremos?

Vom pune garnitura pentru miel, un piure cu măsline, o garnitură foarte bună pentru acest fel de carne. Cuptorul este gata, vom scoate preparatele și le vom așeza pe farfurie. Vom lua cotletul de miel, îl vom așeza frumos pe farfurie. Un preparat simplu, care se face ușor”, mai spune chef Adrian Bâzaru.

Și care nu a necesitat nici prea mult timp, iar masa de Paște va fi completă cu delicioasa friptură de miel. Spor la gătit și poftă bună!

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233