dobroge.tv

Live

Meniul de Paște, la un telefon distanță: restaurantele și firmele de catering stau la dispoziția constănțenilor cu preparate pentru toate gusturile

21 aprilie 2022
Publicitate

Masa de Paște este la un telefon distanță. Constănțenii care nu au timp pentru cumpărături ori pentru gătit, masa vine gata făcută. Restaurantele și firmele de catering pregătesc meniuri complete pentru sărbători. Friptura, drobul, dar și deserturile, precum cozonacul și prăjiturile, nu lipsesc de pe lista bucătarilor.

Este forfotă zilele acestea în bucătării. O firmă de catering din Constanța s-a apucat deja de pregătirile pentru Paște. S-a gândit la toate, iar din meniu nu lipsesc preparatele tradiționale. Comenzile s-au dat și cu trei săptămâni înainte, iar pe 23 vor fi livrate calde și gustoase, gata să fie așezate pe masa de sărbătoare.

Am pregătit o varietate de platouri tradiționale, reci, calde, friptură, drob de miel, bineînțeles nelipsita ciorbă de miel, însă trebuie să menționez că în comparație cu anii trecuți, anul acesta avem și o cerere destul de mare pentru produsele de pește”, a declarat Adriana Mociu, director comercial firmă de catering.

Și pentru că meniul este diversificat, există zeci de comenzi pentru astfel de bunătăți. Nu au fost uitate nici dulciurile, așa că prăjiturile, dar și cozonacul pufos abia așteaptă să ajungă pe masa de Paște. Cât despre prețuri, meniul de sărbătoare pentru șase persoane costă între 200 și 400 de lei.

Platourile reci pornesc undeva de la 200 de lei, iar cele de friptură, undeva la 250-300-350 în funcție de ce dorește clientul să îi fie adus pe masa de Paște”, a mai declarat Adriana Mociu, director comercial firmă de catering.

Cei mai fericiți sunt clienții. Evită astfel zonele aglomerate precum piețele, dar mai ales statul la coadă. Timpul pe care trebuiau să-l petreacă în bucătărie, gătind, îl pot petrece în schimb alături de familie. Comenzi multe sunt și la un restaurant vegetarian. Unii constănțeni preferă să mănânce ceva mai ușor și mai sănătos.

Ținând cont că este și post, vânzările au crescut și livrările aproape s-au dublat. La noi totul este de post începând de la supe creme, feluri principale, tot felul de aperitive: hummus, guacamole, wrap-uri, sandwich-uri”, a declarat Cosmin Dima, administrator restaurant.

Și pentru cei care nu gătesc acasă și nici nu au apucat să dea comandă pentru masa de Paște, se găsește o soluție. Unele restaurante își așteaptă clienții chiar și în prima zi de sărbătoare.

Vom păstra deschis cu același program și în prima, dar și în a doua și a treia zi de Paște”, a declarat Nicu Lascu, administrator restaurant.

Un lucru este sigur însă: indiferent de modul în care alegeți să pregătiți masa, cel mai important este să vă bucurați de sărbători și de momentele alături de cei dragi, mai ales după doi ani de pandemie în care vizitele și întâlnirile cu rudele și prietenii nu au fost recomandate.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233