O afacere modelată cu propriile mâini. Un tânăr din Constanţa a reușit să-și facă un atelier în care produce slime: ''20% din bani vor merge în ajutorul celor din Ucraina''
fost conceput inițial ca un proiect științific popular însă, în timp, slime-ul a devenit un fenomen cultural. Această jucărie a luat amploare și în țara noastră încă din 2016 și tot atunci un tânăr din Constanța a decis să-și creeze propriul lui produs. Mai mult, el nu a rămas pasiv la cele întâmplate în Ucraina, iar prin munca sa, băiatul încearcă să-i ajute pe refugiați.
Antonio este un tânăr care și-a dorit dintotdeauna să aibă propria lui afacere. Astfel din pasiune și multă muncă băiatul a reușit să-și facă un atelier propriu în care produce slime-uri. Această jucărie a devenit celebră în anul 2016.
„Am vrut să fac un produs al meu, un produs care-mi place. Până la urmă am făcut asta. Din 2016 am lucrat puțin, însă acum în 2021 am lucrat mai intens”, a spus Antonio Ardeleanu.
La început slime-ul a fost un proiect științific popular, folosit de profesorii de chimie timp de câteva decenii pentru a-i învăța pe copii despre vâscozitate, polimerii și reacții chimice. Odată cu trecerea anilor, datorită aspectului și texturii sale maleabile, slime-ul a devenit una dintre cele mai populare jucării.
„Înainte să vină către clienți am stat 9 luni și m-am uitat la tutoriale pe youtube. Am încercat destul de multe brand-uri până să ajung la un produs care-mi place. Până la urmă am ajuns la mai multe produse care-mi plac și mă bucur că pot să-mi pun creativitatea în aceste produse noi”, a mai spus Antonio Ardeleanu.
Jucăria se găsește sub o serie de variante, unele cu multe culori, sclipici și nu numai. Mai mult, Antonio a empatizat și el cu cetățenii ucraineni și a decis ca, prin munca sa, să-i ajute pe aceștia.
„Împreună cu cei de la Crucea Roșie, am creat acest Slime. 20% din bani vor merge în ajutorul celor din Ucraina, de asta are și steagul ucrainean. Așa arată. Are o combinație de texturi. Are slime cu textură pufoasă și butter. Butter este o textură care se întinde foarte mult. Și dacă combini aceste două texturi iese un slime antistres”, a mai spus Antonio Ardeleanu.
Slime-ul a apărut pentru prima dată în 1976 și a fost produs în principal din gumă de guar, sub formă de pulbere extrasă din boabe de guar însă, mai există o serie de rețete diferite din amidon de porumb, semințe de chia sau gelatină. Mai mult, atât pentru copii, cât și pentru unii adulți, acesta este folosit și ca terapie împotriva stresului.