dobroge.tv

Live

Imaginile neputinţei, la Pavilionul Expoziţional. Zeci de mame cu copii în braţe stau la coadă pentru mâncare, dar hrana este din ce în ce mai puţină

13 aprilie 2022
Publicitate

La coadă la alimente. Așa stau în fiecare zi sute de refugiați care vin la Pavilionul Expozițional din Constanța. Alimentele donate sunt puține iar dispar de pe masă într-o clipă. Voluntarii încearcă în fiecare zi să le împartă astfel încât să ajungă la toată lumea. Acum, micul „supermarket” a rămas din nou fără produse. Lada frigorifică este iar goală, produsele de igienă s-au terminat iar cele pentru copii și bebeluși sunt din ce în ce mai puține.

Pachețele - asta primesc refugiații care ajung la centrul de colectare de la Pavilionul Expozițional din Constanța. Mâncarea donată de oameni este din ce în ce mai puțină, motiv pentru care voluntarii sunt nevoiți să împartă produsele astfel încât să ajungă la toată lumea. După ce au fost puse în pungulițe, acestea sunt așezate pe masă.

Din păcate, așa arată neputința. La coadă s-au așezat zeci de mame cu copii în brațe sau de mână care așteaptă un pachet cu mâncarea. Acesta conține câte puțin din fiecare: conserve, lapte, pâine, iaurturi și fructe.

„Am luat haine pentru copiii mei, pentru că am venit din Ucraina, din Nikolaiev și nu am luat cu noi haine. Am luat acum câteva haine și ceva de mâncare. Fructe: portocale și mere”, a spus o ucrianeancă.

Nu a fost însă prea multă, iar în doar câteva minute toată mâncarea a dispărut. Acum, din nou, lada frigorifică și masa destinată alimentelor sunt goale.

„Nevoile sunt foarte mari și nu putem face față. Dacă vin două, trei persoane care aduc alimente. Nu este suficient. După cum ați văzut s-au dat imediat”, a spus Gina Sofronie, voluntar Crucea Roșie.

La Pavilion este în continuare nevoie de alimente neperisabile, conserve, făină, zahăr, fructe și legume.

„Produse de igienă. Întradevăr, este nevoie mult mai mult pentru că se termină foarte, foarte repede. Șampon, geluri de duș, săpunuri, hârtie igienică, absolut toate produsele de igienă sunt necesare”, a mai spus Gina Sofronie, voluntar Crucea Roșie.

Între 200-300 de refugiați vin zilnic la pavilion pentru a lua de la mâncare, și până la jucării, haine și produse de igienă. Voluntarii îi îndeamnă atât pe constănțeni, cât și pe patronii de magazine sau supermarketuri care doresc să ofere ajutor refugiaților să vină și să doneze. Programul este următorul: luni, miercuri, vineri, sâmbătă și duminică între orele 09:00-13:00 și marți și joi între orele 14:00 -18:00. În perioada Sărbătorilor Pascale, activitatea de primire a donațiilor va fi suspendată.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233