dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. Lecţie de sacrificiu şi ambiţie de la o fată de 15 ani. Daria a luptat cu rotula sărită şi a câştigat medalia de argint la Campionatul European de Ju-Jitsu

11 aprilie 2022
Publicitate

A luat medalia de argint la Campionatul European de Ju-Jitsu. Nu oricum, ci accidentată grav la un picior. Este performanța Dariei Kraus, o fată de 15 ani din Constanța pentru care niciun obstacol nu este prea mare. Este multiplă campioană, cu numeroase medalii și premii obținute la competițiile naționale și internaționale. Pasiunea ei sunt artele marțiale, iar sala de antrenament, a doua casă.

Pe Daria am cunoscut-o anul trecut atunci când ne-a prezentat medaliile obținute la Campionatul Național de Ju-Jitsu. Am remarcat determinarea pe care o are, iar zilele trecute a demostrat din nou că prin muncă și sacrificiu reușește tot ce își propune. Fata s-a accidentat la Europene și a avut nevoie, în mai multe rânduri, de îngrijiri medicale.

A continuat să lupte cu rotula sărită. Deși avea dureri mari, acest lucru nu a împiedicat-o să urce pe podium.

„Săptămâna trecută am participat la Campionatul European din Heraklion, Grecia. Am reușit să mă calific pe locul 2 la categoria under 16 , -52 de kilograme. Finala am pierdut-o din cauza unui accident pe care l-am suferit în primele 30 de secunde ale meciului”, spus Daria Kraus.

S-a apucat de arte marțiale acum șapte ani atunci când i-a fost prezentată arta Ju-Jitsului. S-a îndrăgostit pe loc de acest sport, iar din momentul în care a pus piciorul pentru prima dată în sală, a hotărât că trebuie să fie cea mai bună. În perioada următoare o așteaptă multe ședinte de recuperare, dar abia așteaptă să se întoarcă la antrenamente.

„O să fie nevoie de multe antrenamente ca să-mi revin, dar toată vara o am la dispoziție și voi face antrenamemte zilnic cât de mult pot și cât de tare pot. Trebuie să am grijă cu alimentația ca să nu depășesc kilogramele pentru competițiile care urmează și acum trebuie să am grijă și de picior”, a mai spus Daria.

Daria este vice-campioană mondială, campioană europeană și are în palmares numeroase medalii de aur la competițiile naționale.

„Antrenamentele și școala merg foarte bine. Am participat la începutul anului la Campionatul Național unde am ieșit pe locul întâi la under 16, iar la categoria under 18 am luat locul al doilea”, mai povesteşte Daria.

Copila de 15 ani se pregătește la clubul Marina Constanța, aici unde a găsit antrenori devotați pentru care disciplina și munca sunt esențiale. În afară de Daria, alți trei sportivi ai clubului au participat la Campionatul European.

„Au mers foarte bine, rezultate excelente. S-a văzut superioritatea pregătirii, mentalul și echipa, asta este cel mai important pentru noi”, a declarat Marian Muşat, sensei Ju-Jitsu.

Pentru echipamente, concursuri și deplasări este nevoie de bani. Mama și bunica sunt singurele care îi sunt sprijin Dariei, iar o mână de ajutor ar fi binevenită pentru micuța campioană. Cei care doresc să o ajute pe sportiva care reprezintă România peste hotare, o pot face luând legătura cu mama sau cu antrenorii ei la Clubul Marina Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233