dobroge.tv

Live

Irina visează la momentul în care se va putea întoarce în Ucraina la familie, alături de cele două fetițe ale sale: „Vrem să ne întoarcem acasă dar nu putem încă”

08 aprilie 2022
Publicitate

Irina este și ea o victimă a conflictului dintre Rusia și Ucraina. Este tânără, are două fetițe și a trebuit să fugă din calea războiului pentru a se proteja pe ea și pe copile. Drumul spre România, care i-a devenit acum a doua casă, n-a fost nici el unul ușor. De când și-a părăsit țara natală, se gândește doar la soțul ei și la restul familiei care a rămas acolo. Zi de zi se roagă pentru siguranța lor și încă speră ca războiul să fie doar un vis urât din care să se trezească cât mai repede.

Pavilionul Expozițional a devenit de mai bine de o lună principalul loc de aprovizionare pentru refugiații ucraineni care au venit în Constanța pentru a scăpa cu viață din războiul dintre Rusia și Ucraina. În fiecare zi, mame cu copii vin aici pentru a se aproviziona cu alimente, jucării și haine. Printre ele se numără și Irina. Are 34 de ani, este din Odessa și s-a refugiat în România cu cele două fetițe.

Am ajuns în România în martie când a început toată situația. Vrem să ne întoarcem acasă dar nu putem încă”, spune Irina, refugiată.

Pe fete și pe mama lor le-am găsit în exteriorul centrului, lângă lac. Au venit să ia ce le este necesar, dar au profitat și de vremea frumoasă pentru a face o plimbare.

Am luat haine la sfârșitul lui martie pentru că nu aveam haine mai subțiri pentru copii și pentru mine. Am fost aici de câteva ori să iau legume, lapte, pâine și apă”, mai spune Irina, refugiată.

Ca să le mai înveselească pe fetițe, proprietarul locuinței în care sunt cazate le-a împrumutat două biciclete. Irina spune că a renunțat la mașină în favoarea vehiculului pe două roți, iar copiii sunt încântați că fac mișcare.

De la casa noastră și până aici mergem pe bicicletă. Este bine pentru sănătate. De dimineață, au ore online de la școală din Ucraina și apoi după lecții mergem la mare, să ne plimbăm”, a mai spus Irina, refugiată.

Irina nu știe cum și când se va termina războiului însă, speră să rămână puternică pentru fetițele ei. Pentru moment ea stă într-un apartament din Mamaia Nord, dar își dorește să se întoarcă acasă.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233