dobroge.tv

Live

Dovadă de ambiție și determinare. Robin Gemănaru, elev constănțean, a fost admis la patru universități din America: „Am muncit foarte mult să ajung acolo”

07 aprilie 2022
Publicitate

Un tânăr din Constanța este pe cale să trăiască visul american. Are 18 ani și acum câteva zile a primit cea mai importantă veste: a fost acceptat cu bursă la patru universități din Statele Unite ale Americii. Robin Gemănaru este elev la Liceul Internațional și este pasionat de biologie și chimie. S-a gândit bine și a ales deja facultatea la care va studia în următorii opt ani. Vrea însă, un singur lucru, să devină un medic bun.

A știut că vrea să studieze în America de când era copil, iar zilele trecute visul i s-a îndeplinit. Nu a fost acceptat la o singură universitate, ci la patru, iar alte câteva și-au exprimat interesul de a-l avea student. Robin a ales deja unde își va petrece următorii ani.

Eu am fost acceptat la Trinity University din Texas, San Antonio. Am muncit foarte mult să ajung acolo. Aștept acest moment de șase ani de zile. Vreau să devin medic din clasa a VI-a și sunt foarte bucuros că am ajuns în acest moment”, a declarat Robin Gemănaru, elev.

Robin consideră că facultățile din Statele Unite ale Americii sunt cele mai bune. Vorbim de profesori foarte bine pregătiți, de laboratoare de ultimă generație și investiții de milioane de dolari. Însă, pentru a ajunge să studiezi într-un astfel de loc este nevoie de multă muncă și ambiție, iar dosarul de admitere trebuie să conțină și elemente care te diferențiază de ceilalți concurenți.

Atunci când aplici în America ai o listă cu extracurriculare care este foarte importantă. Printre ele se numără: un contract de muncă la centrul în care suntem acum, un centru pentru copiii cu dizabilități și cu nevoi speciale. Am alergat la un ultramaraton de 100 de kilometri în care mi-am demonstrat iar interesul în a-i ajuta pe copiii cu nevoi speciale”, a mai declarat Robin Gemănaru, elev.

Acestea sunt doar câteva dintre activitățile pe care tânărul le face cu drag. Scrie și pe blog, a creat un proiect de cercetare privind celulele stem, dar a înființat și un club de bio-chimie la Liceul Internațional, acolo unde acesta învață.

Am început să mă pregătesc cam în clasa a IX-a și de atunci am început să evoluez continuu. În fiecare an am adunat diferite abilități, diferite achivement-uri și am început să aplic la universități prin octombrie”, a mai declarat Robin Gemănaru, elev.

Părinții i-au fost mereu sprijin și sunt cei care îl vor încuraja întotdeauna. Momentul în care băiatul a primit mail-urile de acceptare a fost unul minunat pentru toată familia, mai ales că este o competiție uriașă pentru a obține un astfel de loc.

A fost cu bucurie, cu mândrie pentru el, dar trebuie să recunosc că a muncit în doi ani de zile foarte mult. Muncă înseamnă, opt-nouă ore de muncă în fiecare zi pornind de la extracurricular, ajungând la partea de Bacalaureat American, ajungând la cercetările pe care le avea de întocmit”, a declarat Adrian Gemănaru, tatăl lui Robin.

Pentru Robin urmează un drum greu, dar frumos, plin de momente care îi vor testa limitele, abilitățile și priceperea. Este optimist și crede că va face față cu brio. Așa îi sfătuiește pe toți tinerii de vârsta lui: să nu se oprească din a munci pentru ceea ce își doresc.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233