dobroge.tv

Live

Imaginea neputinței la Pavilionul Expozițional: doi copilași au plecat dezamăgiți când au văzut că frigiderul de mezeluri este gol. E nevoie de alimente!

06 aprilie 2022
Publicitate

Mese goale și oameni care se uită lung – așa se descrie situația de astăzi de la Pavilionul Expozițional din Constanța. Micul „supermarket” amenajat aici pentru ucraineni a rămas fără produse. Miercuri dimineață, cei care au trecut pragul centrului nu au avut ce să ia. S-au plimbat, au așteptat și au sperat că se vor întoarce acasă cu alimente. Au avut noroc datorită unor oameni cu inimă mare, iar noul transport cu mâncare a fost împărțit cu grijă.

Așa arată neputința. Doi copii au venit să caute în frigiderul unde găseau altădată cașcaval, mezeluri și lactate. Au plecat dezamăgiți când au văzut că este gol. Goale sunt și mesele unde în alte zile erau depozitate alimentele, iar pentru mulți ucraineni acest lucru reprezintă o problemă. De pildă, Valeria vine aici în fiecare zi pentru a lua ceva esențial – apă.

Cred că orașul Constanța este un oraș foarte scump. De exemplu, merg la magazin și vreau să cumpăr apă, dar este foarte scumpă. În fiecare zi vin la acest centru și iau apă, dar ieri și azi nu am găsit. Este o mare problemă”, a declarat Valeria, refugiată.

În ultima perioadă, împărțirea alimentelor a fost dificilă pentru că donațiile au fost puține, iar în unele zile nu au existat deloc.

Este foarte greu pentru că nu întotdeauna ne vin ajutoare și atunci ei pur și simplu stau și se uită în gol și nu îi putem ajuta. Sunt și zile când nu le putem oferi nimic, au înțeles că nu avem și au plecat”, a declarat Gina Sofronie, voluntar Crucea Roșie.

În cele din urmă, ziua de miercuri a fost cu noroc pentru o parte dintre refugiați. Doi soți au venit să doneze trei cărucioare pline cu cumpărături.

Mai multe alimente și chestii pentru bebeluși, mâncare, scutece, lucruri de igienă pentru oameni și multe chestii”, a declarat Heather Chambers, sponsor.

A urmat sortarea acestor obiecte. Voluntarii sunt nevoiți să desfacă ambalajele și să împartă alimentele pentru că cererea este mare, iar produsele sunt puține. Pachetul de crenvurști este tăiat pe din două, iar dintr-o cutie de brânză topită au fost făcute trei porții. Și dulciurile sunt atent distribuite.

În această dimineață s-a format o coadă lângă mesele destinate depozitării alimentelor. Astăzi, mâncarea a lipsit iar oamenii așteptă cu nerăbdare ca un nou transport de alimente să ajungă aici.

După ce porțiile au fost făcute și numărate, pachetele au fost împărțite refugiaților. Oamenii au întins mâna și au luat câte unul de fiecare. Cei care erau mai în spate au sperat că vor ajunge și la ei.

Toți cei care doresc să dea o mână de ajutor acestor oameni, sunt așteptați zilnic la pavilion între orele 08.00-20.00 Pot aduce atât alimente neperisabile, cât și produse proaspete. Este nevoie de apă, dar și de fructe și legume. Nici animalele nu mai au de multe zile hrană, deci orice produs este mai mult decât binevenit.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233