dobroge.tv

Live

Ziua Marinei, sărbătorită în condiţii speciale, în acest an. Tur virtual al navelor aflate în portul militar

12 august 2020
Publicitate

O altfel de repetiție pentru Ziua Marinei. Navele militare nu mai sunt prezentate pe faleza Cazinoului, ci ... în mediul virtual. Forțele Navale și-au deschis porțile pentru publicul constănțean și nu numai în online. În fiecare zi, marinarii militari le oferă spectatorilor de acasă câte un tur virtual al navelor aflate în portul militar.

Anul acesta Ziua Marinei Române a fost dedicată împlinirii a 160 de ani de la înființarea Forțelor Navele. În această perioadă ne-am fi așteptat ca pe faleza Cazinoului să fie agitație. Ar fi trebuit să aibă loc pregătirile pentru data de 15 august. Însă din cauza pandemiei, marinarii militarii s-au conformat și au venit cu o soluție inedită. Un tur virtual al navelor militare.

Dragorul maritim 25 „Locotenent Lupu Dinescu” a participat la numeroase misiuni. Ultima a fost chiar luna trecută. Nava militară a executat împreună cu partenerii străini misiuni în Marea Neagră, în scopul consolidării nivelului de securitate și stabilitate în sudul și vestul bazinului pontic.

Debarcăm de pe dragorul martim și urcăm la bordul Fregatei „Regina Maria”. Nava a fost cumpărată în 2003 printre-un acord de achiziție din flota marinei regale britanice.

Printre altele, principalele misiuni ale fregatei „Regina Maria” sunt: participarea la operațiuni comune sau colective, supravegherea situației navale și controlul traficului maritim în marea teritorială, zona contiguă și zona economică exclusiva și sprijinirea forțelor specializate în combaterea poluării apelor maritime, contrabandei și transporturilor ilicite de armament și droguri.

Pe pagina oficială de socializare a Forțelor Navale Române mai puteți vizita virtual și corveta 264 „Contraamiral Eustaţiu Sebastian”, nava purtătoare de rachete „Lăstunul”, precum și farul de aterizare din Constanța. Flotila Fluvială și-a deschis porțile virtuale și la Tulcea.

Ziua porților deschise se va desfășura în mediul online până pe 15 august. În fiecare zi, conducerea Forțelor Navale Române va prezenta diferite nave care se află în porturile din Constanța, Brăila, Mangalia și Tulcea. Anul acesta nu va lipsi din program nici Muzica Militară, care va susține recitaluri ce vor putea fi urmărite pe același site. Pe 15 august, de ziua Marinei, din cauza pandemiei de coronavirus, publicul va asista doar la o defilare a navelor militare pe mare. Acestea vor saluta constănțenii și turiștii de la Constanța și până la Midia.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233