dobroge.tv

Live

Irina visează la ziua când va pune din nou capul pe perna ei de acasă, alături de cei doi copii. ''Încercăm să fim puternice..''

31 martie 2022
Publicitate

Cu doi copii mici de mână și cu câteva haine într-o geantă. Așa a plecat Irina din Ucraina pentru a se salva din calea războiului. Vorbim despre o refugiată care a venit în România pentru că aici știa că va fi în siguranță. Tot ce își dorește acum este ca bombardamentele să înceteze pentru a se putea întoarce într-o zi acasă. Până atunci însă ea se va muta acum într-o tabară pentru refugiați, unde speră să se reîntâlnească cu prietenii și apropiații ei.

Irina este una dintre zecile de mii de ucrainence care au fost nevoite să renunța la toată agoniseala pentru a se salva din calea războiului. Imediat după izbucnirea conflictului și-a luat cei doi copii și împreună cu o prietenă au trecut granița în România. Ea mărturisește că a trăit clipe de coșmar atunci când a auzit exploziile și se gândește acum cu teamă pentru viețile celor care au rămas în Ucraina să lupte.

„Am venit din Ucraina din orașul Belohorodka care este situat lângă Kiev. Soții noștri au rămas acolo, iar noi am venit cu copiii la voi la mare. Încercăm să fim puternice și ne dorim să ne întoarcem acasă când se ivește ocazia”, a spus Irina.

În România a găsit sprijin, însă acum va pleca într-o tabără de refugiați unde speră să reîntâlnească prieteni sau apropiați, pentru că cel puțin așa, spune ea, va simți că nu este străină.

„Am stat o noapte la un hotel aici, dar vom merge mai departe la o tabără pentru refugiați din Sveti Vlas. Vom sta acolo o lună”, a mai spus Irina.

Chiar dacă este greu de preconizat când se va termina războiul, Irina visează la ziua când va pune din nou capul pe perna ei de acasă.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233