dobroge.tv

Live

Iulia a fugit din calea războiului şi a născut un băieţel sănătos, la Constanţa. ''Cel mai îngrozitor moment a fost când am realizat că a început războiul''

31 martie 2022
Publicitate

Războiul din Ucraina naște în fiecare zi povești de viață dintre cele mai dramatice. Milioane de ucraineni sunt nevoiți să își abandoneze casele și să renunțe la toată agoniseala pentru a scăpa cu viață din calea armelor și a bombelor. Printre aceștia se numără și Iulia, o mamă a doi băieți, care a fost nevoită să nască la Constanța în urmă cu doar o lună. Chiar dacă a ajuns să trăiască acum din donații, ea este fericită că a scăpat din infern și poate reîncepe o nouă viață.

Iulia este una dintre refugiatele din Ucraina care au venit la Constanța pentru a se salva din calea războiului. Însoțită de cei doi băieței ai ei, dintre care unul are doar o lună de zile, născut în România, ea a venit la Pavilionul Expozițional din Constanța pentru a le găsi câteva hăinuțe.

"Am plecat din Ucraina pe 26 februarie. De ce România? Pentru că este foarte aproape de noi iar eu eram însărcinată atunci și trebuia să nasc cât mai repede cu putință", povesteşte Iulia.

Izbucnirea conflictului i-a provocat o traumă peste care cu greu va trece. Ar vrea să uite ziua în care alarmele au început să sune în Odessa, orașul ei natal, iar cerul a fost acoperit de rachete rusești.

"Cel mai îngrozitor moment a fost exact acela în care am realizat că a început războiul. Vreau să se termine totul cât mai repede pentru ca cei mici să nu fie nevoiți să sufere", a adăugat Iulia.

Până la terminarea războiului, România le-a devenit a doua casă. Datorită faptului că soțul său nu este din Ucraina, acesta a putut să părăsească țara și să vină la Constanța alături de ea și de cei mici.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233