dobroge.tv

Live

Cu trecerile de pietoni la câţiva metri, unii constănțeni traversează zi de zi prin locuri nepermise. Poliţiştii anunţă amenzi de până la 435 de lei

30 martie 2022
Publicitate

Chiar dacă de multe ori ajung să plătească o amendă cât un sfert din salariul minim pe economie, mulți constănțeni își riscă viața și trec strada neregulamentar. Dacă nu îi văd polițiștii sunt șanse să îi lovească o mașină și astfel să ajungă în spital sau, mai rău, la cimitir. Statisticile sunt sumbre și arată că, în Constanța, numărul accidentelor care au implicat pietoni a crescut semnificativ.

Fie pentru că se grăbesc, fie pentru că nu vor să ocolească prea mult, constănțenii traversează zi de zi prin locuri nepermise. Spun că se asigură foarte bine înainte și trec strada doar atunci când este liber. Chiar dacă sunt conștienți ca pot fi amendați, continuă să încalce legea.

“Merg foarte greu și prefer să trec pe acolo pe unde am loc sau curaj. Nu e departe trecerea, dar stația e aici de exemplu, trebuia făcuta trecerea lângă stație”, a spus o constănţeancă.

“Drumul e mai scurt dacă nu trec pe la trecere, mai sunt și în vârstă. Sunt atentă când traversez”, a spus o altă constănţeancă.

Sunt totuşi și constănțeni care respectă legea și sunt prudenți. Traversează doar pe trecerea de pietoni chiar dacă, de multe ori sunt nevoiți să meargă mai mult pe jos.

Anul trecut, în județul Constanța au fost peste 1.000 de accidente rutiere, din care 141 au fost raportate ca fiind foarte grave.

“Traversarea neregulamentară a pietonilor reprezintă din nefericire principal cauza a accidentelor rutiere din județul Constanța. Pietonii trebuie să știe faptul că traversarea neregulamentară constituie contravenție și se pedepsește cu o amendă între 290 și 435 de lei”, a declarat Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

Din totalitatea accidentelor rutiere, la nivelul județului Constanța au murit 36 de persoane anul trecut și 23 în anul 2020. Pentru ca astfel de situații să fie evitate, oamenii legii încurajează pietonii să traverseze doar în locurile permise. În orașul nostru există în momentul de față 496 treceri de pietoni.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233