dobroge.tv

Live

Sonia a ajuns la Constanţa cu mama, dar sora şi tatăl ei au rămas în Ucraina. ''Nu avem prieteni aici, dar avem noroc pentru că stăm gratis’''

29 martie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Imaginea Ucrainei de astăzi este una cumplită și greu de imaginat pentru toată lumea. Pentru copii și adolescenți însă, trăirile devin și mai intense pentru că nu percep în totalitate ce se întâmplă. Sonia a venit în România alături de mama sa și de când și-a părăsit țara natală, se gândește doar la sora și tatăl ei care au rămas acolo. Zi de zi se roagă pentru siguranța lor și încă speră ca războiul să fie doar un vis urât din care să se trezească cât mai repede.

Familia este cea la care ne gândim prima dată, iar siguranța celor dragi este cea mai importantă. Însă, când nu poți să le-o asiguri și ești nevoit să îi lași în urmă, totul devine cumplit. Așa se simte Sonia care este cu gândul la tatăl ei mereu și la sora cea mare care nu au putut părăsi Ucraina.

"Am venit din Ucraina acum câteva zile. Am venit din Odessa. Noi locuiam undeva lângă mare. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că acolo nu este război, dar am auzit explozii și sunetul rachetelor care zburau. Sperăm să se termine cât mai repede. Nu credeam că va dura mai mult de o lună", a  povestit Sonia.

Deși este încă tânără și are o viață întreagă înainte, războiul a maturizat-o și i-a schimbat multe planuri. Chiar dacă s-a îndrăgostit de România, sufletul ei este acasă, în Ucraina, acolo unde este și restul familiei.

"Am venit în România pentru că era cel mai aproape. Am făcut 10 ore din Odessa. Când se va termina, ne vom întoarce acasă la familia noastră, la tata. Nu avem prieteni aici dar avem noroc pentru că stăm gratis datorită companiei pentru care lucrează tata", a mai spus Sonia.

Când totul va reveni la normal, Sonia se va întoarce în Odessa alături de mama sa. Abia atunci când familia lor se va reîntregi, va fi fericită, spune tânăra.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233