dobroge.tv

Live

Piloţii militari italieni şi-au încheiat misiunea în ţara noastră. Aceştia au păzit frontiera maritimă a României împreună cu supersonicele MiG 21 şi F-16 ale Forțelor Aeriene Române

29 martie 2022
Publicitate

Piloţii militari britanici se alătură românilor în misiunile de interceptare a avioanelor de luptă ruseşti, care ne dau târcoale în zona Mării Negre. Urmează să-i înlocuiască pe italieni, care sunt din decembrie în România şi zboară alături de militarii români, pe graniţa maritimă a ţării noastre. Italienii se pregătesc să plece acasă, zilele acestea.

Detașamentul italian, care a păzit frontiera maritimă a României împreună cu supersonicele MiG 21 şi F-16 ale Forțelor Aeriene Române, a decolat pentru ultima oară de la Mihail Kogălniceanu. Grupul italian format din 140 de militari piloți și personal tehnic şi-a încheiat misiunea în ţara noastră.

„Agresiunea violentă și nejustificată a Ucrainei din partea Rusiei a apropiat în mod suplimentar pozițiile noastre. Atât Italia, cât și România sunt perfect aliniate în a considera că orice efort, inclusive în ceea ce privește susținerea sancțiunilor și susținerea economică și materială a rezistenței ucrainene pentru a aduce Moscova la oprirea focului”, a declarat Lorenzo Guerini, ministrul italian al Apărării.

“Europa acestui secol nu a cunoscut un război de magnitudinea celui desfășurat de Federația Rusă în Ucraina. Un act de agresiune inuman, crud și de neacceptat pentru lumea civilizată de astăzi. NATO este astăzi cea mai puternică și eficace alianță defensivă din lume, iar aliații NATO sunt aici pe flancul estic apărându-l”, a declarat Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naționale.

Italia a trimis la Mihail Kogălniceanu 4 aeronave Eurofighter Typhoon. Sunt avioane de război de ultimă generaţie, super computerizate şi înarmate până în dinţi. Acestea ating de două ori viteza sunetului la 11 kilometri înălţime în atmosferă şi pot intra în luptă în câteva secunde. Italia ni le-a trimis pentru a descuraja Rusia.

"Pentru a creşte această capacitate de descurajare şi pentru a creşte siguranţa apărării, Italia a dublat recent numărul avioanelor Eurofighter la Mihail Kogălniceanu pentru poliţie aeriană în cadrul misiunii Black Storm”, a declarat Lorenzo Guerini, ministrul italian al Apărării.

Acum italienii au plecat acasă și au fost înlocuiți de britanici. Misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun vor contribui la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii dintre forțele aeriene române și fortele britanice.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233