dobroge.tv

Live

Ziua Poliției Române, sărbătorită în Portul Tomis. Cei mai încântați au fost copiii: „Tot mi-a plăcut”

25 martie 2022
Publicitate

Mașini, motociclete, armament, mascați și semne de circulație. Copiii constănțeni au avut astăzi parte de o surpriză din partea poliției de la malul mării. De la mic la mare, aceștia au avut ocazia să urce atât pe motocicletă, cât și în mașinile din dotarea Poliției Române. Cei mai mulți au fost impresionați de robotul care este folosit pentru detectare unei posibile bombe, dar și de roata cu întrebări. Astăzi, oamenii legii au sărbătorit 200 de ani de atestare documentară.

Portul Tomis a vuit astăzi preț de câteva minute bune, timp în care poliţistii constănţeni au avut o misiune specială. Şi-au expus maşinile, armamentul şi au arătat câte puţin din ceea ce ştiu să facă. Cei mai entuziasmați au fost cei mici, acțiunea polițiștilor fiind dedicată în principal, acestora.

Tot mi-a plăcut”, spune un băiețel.

Căștile”, spune un alt băiețel.

Reporter: Ție ce și-a plăcut cel mai mult?

Băiețel: Poliția.

Roata. Chiar este foarte mișto. Întrebările sunt foarte bune. Adică, îți bune întrebări și tu trebuie să răspunzi cu variante”, spune un tânăr.

Copiii au fost întâmpinați de polițiștii constănțeni cu foarte multe surprize. Iar la final, fiecare a primit și o diplomă cu titlul de „Criminalist pentru o zi”.

Copil: Sunt și criminal și polițist pentru o zi.

Tatăl: Criminalist tati, nu criminal.

Copil: Da, pentru o zi și sunt și polițist pentru o zi.

Au învățat cum se amprentează persoanele, au făcut cunoștință cu mascații de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale. Au văzut că nu trebuie să le fie frică de noi, că suntem mereu alături de ei și că întotdeauna le vom fi de ajutor atunci când vor avea nevoie”, a declarat insp. de poliție Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

Cei mici au putut vedea și robotul pe care polițiștii îl folosesc atunci când există o amenințare cu bombă. Însă, roata cu întrebări a fost cea mai populară.

Polițistă: Dacă la o petrecere unul dintre invitați este pus pe ceartă și îi jignește pe ceilalți consider că trebuie: a. să fie ignorat de toată lumea și astfel se va potoli; b. să apelezi la un adult care să-l convingă să plece; c. trebuie scos cu forța din încăpere fiind că strică petrecerea.

În fiecare an, odată cu sărbătoarea prilejuită de Buna Vestire, polițiștii își aniversează ziua. Poliția Română a împlinit vineri 200 de ani.

Este un moment deosebit. Astăzi fiind ziua Poliției Române noi le urăm „La mulți ani, Poliția Română”, sănătate multă și pace în primul rând, pentru copiii și nepoțeii noștri”, spune o constănțeancă.

În sfârșit, după doi ani de pauză, am putut să ne pregătim cu niște surprize pentru cei mici. Până la urmă ziua de 25 martie nu înseamnă doar ziua Poliției Române, nu este doar un moment istoric, ci este un moment pe care ne dorim să-l împărtășim cu toți cetățenii”, a mai declarat insp. de poliție Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

Ziua Poliției Române se sărbătorește din anul 2002, pe 25 martie. A devenit deja o tradiţie ca, de ziua lor, oamenii legii să se afle în mijlocul publicului pentru a sărbători. La mulţi, poliţiei române!

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233