dobroge.tv

Live

Trotuarele din Constanţa, pericol pentru pietoni

11 august 2020
Publicitate

Mașinile pe trotuar, pietonii pe carosabil. După această regulă se ghidează circulația pe unele străzi din Constanța, căci altă cale nu prea există. Oamenii sunt obișnuiți să mergă pe carosabil pentru că trotuarele sunt adesea ocupate de mașini.

Trotuarele înguste și mașinile parcate în totalitate în zonele destinate pietonilor, îi obligă pe aceștia să circule pe carosabil. Parcarea abuzivă a mașinilor a încercat să fie stopată prin împânzirea orașului cu bine cunoscuții stâlpișori. Însă nu în toate cazurile a fost şi o soluţie optimă.

Pe strada Negru Vodă, stâlpișorii montați ocupă din lățimea trotuarului deja foarte îngust. Este vorba despre trotuarul care duce spre mare. Spațiul destinat circulației pietonilor este limitat.

Probleme sunt și pe strada Badea Cârţan. Aici, trotuarele sunt ocupate doar de mașini. Pietonii care locuiesc aici sau trec prin această zonă, nu au de ales decât să meargă pe carosabil și să suporte claxoanele șoferilor. Dincolo de sentimentul de nepăsare, este o problemă de siguranță, iar oamenii se simt în pericol atunci când merg pe stradă. Iar în această situație sunt multe alte artere din oraș.

În loc să sistematizeze străduțele cu trafic intens, Primăria Constanţa a început lucrări de reabilitare tot în centru, unde există deja trotuare late.

Până când lucrările vor fi finalizate, trotuarele în șantier de-o parte și de alta a bulevardelor dau bătăi de cap celor care se deplasează cu biciclete sau care își plimbă copiii în cărucioare.

Constănțenii spun că primăria trebuie să ia măsuri concrete pentru sistematizarea tuturor străzilor, nu doar ale celor din centrul orașului. Până atunci, aceștia vor continua să se strecoare printre mașinile parcate, tufișuri și clădiri.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233