dobroge.tv

Live

Și-a dedicat toată viața artei și nu vrea să renunțe. Constănțeanul Leonte Năstase va desena cât timp îi va permite vederea: „Pasiunea este de când eul”

22 martie 2022
Publicitate

Toată viața și-a dedicat-o desenului, iar lucrările sale au câștigat numeroase premii în cadrul festivalurilor naționale și internaționale. Este vorba de graficianul și caricaturistul Leonte Năstase. Pasiunea sa a început încă din comunism când acest tip de artă nici măcar nu era prea bine înțeles. O parte din operele lui sunt expuse chiar și în muzee din străinătate.

S-a născut în judeţul Dolj și a absolvit Academia de Arte Frumoase din Bucureşti iar la terminarea studiilor, s-a înscris la mai multe competiții. De asemenea, a luat parte și la Festivaluri de Artă din întreaga lume. Este vorba de Leonte Năstase, un cunoscut caricaturist de la malul mării.

Pasiunea este de când eul. În ideea în care, cu talentul te naști. Poți să-l perfecționezi, dar el probabil este acolo de la mama natură”, a declarat Leonte Năstase, grafician și caricaturist.

Leonte Năstase nu renunță o clipă la pasiunea sa. De fiecare dată când prinde ocazia face câte o caricatură pentru cei care se află lângă el. Cu creionul în mână și hârtiile în brațe, așa l-am găsit și noi pe artist în una dintre librăriile constănțene.

Pot să lucrez chiar și o oră, pot să lucrez și 10 minute și cinci minute. V-am făcut aici o mică demonstrație, la trei minute. În ideea în care m-am perfecționat pe această idee, a schiței rapide”, a mai declarat Leonte Năstase, grafician și caricaturist.

Ca să păstreze fiecare desen pe care l-a creat și să le poată revedea oricând, le-a transpus pe toate într-o carte.

Cu „Umor la purtător”. Sigur, este o enciclopedie cu biografia și cu preocupările graficianului Leonte Năstase. Caricatură, portret, portret șarjă și portrete amicale”, a mai declarat Leonte Năstase, grafician și caricaturist.

Pentru Leonte Năstase, desenul nu mai este de foarte mult timp doar o pasiune, ci și un stil de viață. Nu se vede făcând altceva iar cât timp vederea îi va permite acest lucru spune el, nu se va lăsa. De asemenea, multe dintre lucrările sale se află inclusiv în muzee din Elveția, Polonia, Turcia sau Danemarca.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233