dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. Zeci de angajați Spitalului de Boli Infecțioase, detașați către alte unități sanitare din județ

17 martie 2022
Publicitate

87 de angajați ai Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța nu știu ce vor face de astăzi. Detașările lor au expirat. S-au găsit însă două soluții: fie vor fi detașați către alte unități medicale din județ, fie își vor lua concediu plătit. Între timp, lucrările la spital continuă. Și mai mult, sunt aproape de finalizare. De asemenea, în următoarele zile, secția exterioară din Medeea se va deschide. Aproximativ 30 de medici își vor putea relua aici activitatea.

Se lucrează la foc continuu în spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Conducerea vrea ca unitatea medicală să fie redeschisă cât mai repede, măcar parțial. Și asta pentru că, după incendiul care a avut loc în luna octombrie 2021, persoanlul medical a fost detașat în alte spitale, iar acum contractele lor au expirat.

“Prima grijă a noastră, a sindicatului, a fost să găsim locuri de muncă pentru toți colegii noștri care sunt detașați pentru o perioadă de o lună de zile. Este vorba de cadre medicale, asistenți, medici, infirmiere”, a declarat Mihaela Ianuş, președinte Sindicatul Solidaritatea Sanitară SCBI.

„O parte din personalul medical a fost detașat în unitățile medicale suport COVID 19 pentru a veni în sprijinul pacienților, dar și al angajaților. S-a încercat identificarea unor soluții astfel încât personalul spitalului să nu rămână pe drumuri”, a declarat Ana Maria Iancu, medic primar SCBI Constanța.

274 de angajați erau la Spitalul de Boli Infecțioase, iar acum mai sunt jur de 175: 88 sunt în unitatea medicală și 87 detașați. Pentru aceștia din urmă se caută acum soluții.

“Celor care li se termină acum perioada de detașare pot să aleagă să meargă în continuare în detașare sau pot alege să-și ia câteva zile de concediu, în special zile de concediu de anul trecut care nu au fost consummate”, a adăugat Mihaela Ianuş, președinte Sindicatul Solidaritatea Sanitară SCBI.

Detașările vor fi făcute tot în unitățile medicale din județul Constanța, iar dacă vor alege varianta de concediu, acesta va fi plătit.

“Colegii mei sunt foarte speriați. Știu că gândul că pot rămâne fără muncă este în mintea tuturor”, a precizat Mihaela Ianuş, președinte Sindicatul Solidaritatea Sanitară SCBI.

„Această situație a incertitudinii detașării de la lună la lună nu a fost ușor de dus pentru fiecare dintre noi”, a spus Ana Maria Iancu, medic primar SCBI Constanța.

Între timp se fac toate demersurile pentru ca luni, secția exterioară a unității medicale de la Medeea, să fie deschisă. Acolo se află 25 de paturi, iar aproximativ 30 de cadre medicale care lucrau la Spitalul de Boli Infecțioase vor putea fi angajate acolo. Printre acestea se numără și infirmiere, asistente și medici.

În ceea ce privește lucrările de la Spitalul de Boli Infecțioase acestea încă nu s-au finalizat.

„În acest moment singurele lucrări care mai trebuie realizate sunt cele legate de proiectul electric. Proiectul electric a fost deja avizat de către ISU”, a declarat dr. Claudia Cambrea, manager Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța.

„Urmează a se deschide într-o etapă ulterioară secțiile de spitalizare de zi și secțiile de spitalizare continuă boli infecțioase adulți și copii”, a specificat Ana Maria Iancu, medic primar SCBI Constanța.

Încă nu se știe cu exactitate când se va deschide complet unitatea medicală. La ora actuală, au mai rămas de făcut doar lucrările ce țin de instalația electrică.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233