dobroge.tv

Live

Rafturi goale și coșuri de cumpărături pline. Unii constănțeni au început să-și facă provizii: „Cinci baxuri de ulei, vreo 10-15 de făină, zahăr, orez”

14 martie 2022
Publicitate

În contextul războiului dintre Rusia și Ucraina, oamenii s-au speriat și se așteaptă la scumpiri din ce în ce mai mari. Au dat buzna în magazine și supermarket-uri și și-au făcut provizii în exces. Au cumpărat baxuri de ulei, pungi de faină, zahăr sau mălai care să le ajungă măcar o lună de zile. Din acest motiv, rafturile s-au golit într-o clipă. Astfel că, cei care au vrut să ia un singur produs nu au mai găsit nimic.

Baxuri întregi de ulei, pungi de zahăr, făină și conserve. După haosul creat la benzinării, acum rafturile magazinelor s-au golit de produse neperisabile. Îngrijorați că anumite alimente s-ar putea scumpi, constănțenii s-au grăbit pentru a-și face stocuri.

Am luat pentru o săptămână. Am luat câteva conserve, pâine, brânză proaspătă”, spune un constănțean.

Am luat cinci baxuri de ulei, vreo 10-15 de făină, zahăr, orez”, spune o constănțeancă.

În ultima perioadă au circulat diverse zvonuri pe internet iar oamenii au dat buzna în magazine pentru a-și face provizii. Printre cele mai cumpărate produse au fost: uleiul, făina, mălaiul și nu în ultimul rând, conservele. Cu toate acestea, stocurile sunt suficiente, iar oamenilor nu le este recomandat să cumpere mai mult decât au nevoie.

Sunt și constănțeni care și-au dorit să se aprovizioneze cu mai multe produse însă, bugetul nu le-a permis acest lucru. Așa că s-au mulțumit doar cu o sticlă de ulei sau o pungă de făină, în loc de un bax.

Aș fi vrut să fac dar nu am bani”, spune un constănțean.

Am pensia mică, nu am bani”, spune o constănțeancă.

Există totuși și constănțeni care nu sunt speriați de zvonuri și nu se așteaptă la scumpiri prea mari. Mai mult, o parte dintre ei cred că proviziile în exces nu au o logică ci din contră, s-ar putea să ducă la o mai mare risipă a alimentelor.

E un nonsens. E firesc să avem provizii în casă, dar în contextul a ceea ce se întâmplă acum nu consider că ne sunt folositoare”, spune o constănțeancă.

Nicio provizie nu am făcut. Mi-am luat salată, ridichi și flori”, spune o constănțeancă.

Nu sunt de acord, ar trebui să ne luăm strictul necesar”, spune o altă constănțeancă.

Reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului îi sfătuiesc pe oameni să stea liniștiți.

Marile lanțuri comerciale sunt pregătire iar depozitele alimentare sunt pline de marfă. Aprovizionarea se face de câte ori este nevoie iar de pe rafturi nu vor lipsi produsele alimentare de care constănțenii au nevoie în viața de zi cu zi.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233