dobroge.tv

Live

Medic fără frontiere. Elvira ajută refugiatele gravide să nască la Constanța, dar este cu gândul la familia ei din Ucraina: „Mi-e și frică să sun să nu-mi dea o veste rea”

14 martie 2022
Publicitate

O poveste frumoasă are și Elvira Ursatii, un medic ucrainean stabilit de ani buni în România. Aceasta ajută refugiatele gravide să nască la Constanța și apoi le găsește locuințe unde să stea și să primească tot ce au nevoie. Doctorița din Ucraina are fratele militar în Kiev, nepoții în Harkov și mama în Ismail.

Acești copii veniți de la Odessa se joacă în curtea unei pensiuni din Tuzla. Mamele lor îi supraveghează discret de la distanță, în liniște și pace. Au fugit de bombe și de explozii și acum trăiesc a doua viață, la Constanța.

A fost foarte greu să vin de la Odessa cu bebelușul pentru că este foarte mic și are doar șapte luni. Aveam și bagaj, și m-am chinuit cumplit”, a declarat Lena, refugiat.

Cea care le ajută pe femeile gravide sau pe cele cu copii mici care vin din Ucraina este chiar un medic cu experiență din Constanța. Elvira Ursatii, este de origine ucraineană. A venit în țara noastră la 16 ani și se consideră româncă.

A născut o fetiță de 3,280 kilograme, nota 10. Mămica a fost liniștită, ne-a mulțumit foarte mult. A zis că nu se aștepta să nască în așa condiții liniștite și să nu vuie sirena deasupra capului”, a declarat Elvira Ursatii, medic Obstetrică-Ginecologie.

Medicul obstetrician, are sufletul împărțit în două. În România este medic de succes și ajută ucrainencele gravide să nască. Acasă, în Ucraina, părinții ei suferă din cauza războiului. Sunt la Ismail și nu vor să plece de acolo.

Fratele meu este la Kiev, este militar și luptă. Îl sun dimineața și-l mai îmbărbătez și-l întreb ce face. Uneori mi-e și frică să-l sun, să nu-mi dea vreo veste rea. Nepoții mei sunt în Harkov în adăposturi”, a mai declarat Elvira Ursatii, medic Obstetrică-Ginecologie.

Lăuzele vin periodic la Constanța la controlul medical, iar Elvira le ajută pe toate așa cum poate. Chiar săptămîna trecută a ajutat-o pe Valentyna, o mămică din Ucraina care a adus pe lume cel de-al treilea copil.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233