dobroge.tv

Live

Înduioșată de bunătatea românilor și de dramele refugiaților, Ludmila plănuiește să scrie o carte, atunci când totul se va termina

14 martie 2022
Publicitate

Din ce în ce mai mulți cetățeni ucraineni vin la centrul de colectare de la Pavilionul Expozițional din Constanța. Pentru mulți dintre ei, acest loc a devenit un spațiu de aprovizionare. Aici le-am găsit și pe Tatiana și Ludmila. Două tinere mămici care încearcă să rămână puternice pentru copiii lor. Ba mai mult, când totul se va termina, Ludmila spune că va scrie o carte despre dramele refugiaților, dar și despre bunătatea românilor de care au dat dovadă.

Cu doi copii și cu o singură geantă în care a pus lapte și câteva produse alimentare pentru cei mici. Așa a plecat Tatiana din Ucraina. A fugit împreună cu cei mici din calea războiului pentru că a a vrut să-și salveze copiii.

Pe 24 februarie ne-am trezit pe neașteptate. Casa a fost zguduită, am auzit explozii în tot orașul. A fost cumplit totul. Acum nu mai avem casă. Am coborât în subsol, dar și în subsol a fost groaznic, pentru că acesta avea o singură ieșire și vă dați seama cât de greu a fost să trăiești așa. Permanent se auzeau explozii. A fost fără de sfârșit. Toți ucrainenii care au plecat vorbesc între ei și se bucură că au fost primiți cu căldură în țările în care au ajuns”, spune Tatiana, refugiat.

Teroarea și spaima a fost simțită de către toți ucrainenii. Ludmila este și ea o victimă a războiului. Și-a luat copilul și a trecut granița spre România, țara care temporar îi va fi casă. Se simte în siguranță aici însă, se teme pentru viața soțului său, care a rămas să lupte în Ucraina.

Când am început să auzim și eu și copilul bombele, am decis să plec imediat. Am speranțe că totul se va termina cu bine și nu știu cum să mulțumesc românilor că au donat și ne-au ajutat. Aștept să mă întorc acasă, în țara mea”, a declarat Ludmila, refugiat.

Ludmila era profesor universitar la una dintre facultățile din Odessa și spune că atunci când totul va lua sfârșit va scrie o carte în care va povesti toate aceste trăiri. Mai mult, femeia susține că printre capitole se va regăsi și unul dedicat românilor.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233