dobroge.tv

Live

Mobilizare de forță la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța. Se strâng donații pentru un liceu partener din Ucraina

14 martie 2022
Publicitate

Elevii de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța s-au mobilizat rapid atunci când au auzit că alți tineri de vârsta lor au nevoie de ajutor. Împreună cu părinții și profesorii lor au strâns sute de produse alimentare și medicamente pentru ucraineni. Lucrurile vor pleca spre Nikolaev, la un liceu cu care instituția constănțeană este parteneră de mai bine de 10 ani.

Produse alimentare de bază, cartofi, orez, conserve, produse de panificație, medicamente diverse, instrumente sanitare, dar și lumânări și saci de dormit – toate aceste lucruri au fost aduse și strânse la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța. Elevii, părinții și profesorii s-au mobilizat rapid și au adus cele necesare, unii dintre ei chiar cu lacrimi în ochi.

Eu nu suport războiul ăsta. E inuman, e inuman”, spune o constănțeancă.

Am adus niște conserve, biscuiți, bomboane. Adică alimente neperisabile, să reziste în timp. Pentru ajutorul omenesc care trebuie dat de fiecare cetățean”, spune un constănțean.

De sortarea lor se ocupă elevii voluntari care nu au rămas indiferenți la evenimentele grave care se petrec în țara vecină.

Situația nu este una destul de plăcută pentru nimeni. Dacă pentru noi este o situație rea, nu vreau să-mi imaginez cum sunt oamenii de acolo și ce trăiesc”, a declarat Nicoleta Butcaru, elevă.

Aceste produse vor ajunge la un liceu din Nikolaev care este în parteneriat cu colegiul constănțean de mai bine de 10 ani. Înainte de pandemie, cele două unități de învățământ participau împreună la tot felul de activități.

Este un liceu cu program bilingv, limba germană ca și noi și în cadrul acestei rețele de licee cu programul german ne-am cunoscut cu mai bine de 10 ani în urmă. Odată cu începerea conflictului din Ucraina, ne-am interesat pentru ei pentru că suntem îngrijorați”, a declarat prof. Vasile Nicoară, director Colegiul Național „Mircea cel Bătrân Constanța.

Directorul liceului din Nikolaev a solicitat sprijin material care constă în principal în alimente și medicamente.

Ne-au trimis o listă cu necesități de primă uzanță. E vorba de alimente de bază, de medicamente de bază, de obiecte de protecție, saci de dormit, pături, niște instrumente chirurgicale pentru intervenții rapide”, a mai declarat prof. Vasile Nicoară, director Colegiul Național „Mircea cel Bătrân Constanța.

Produsele atât de necesare pentru oamenii aflați în calea războiului vor pleca spre Ucraina cu un camion. Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” este la a treia acțiune de acest gen.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233