dobroge.tv

Live

Victimele inocente ale atacurilor. Anna a ajuns cu mama ei în Eforie, însă își dorește să se poată întoarce acasă: „Vreau ca războiul să se sfârșească”

10 martie 2022
Publicitate

Ultima perioadă a fost una dificilă, poate cea mai grea din viața multor familii de ucraineni. Astăzi cunoaștem o alta destrămată la graniță. Anastasia și-a luat fiica și împreună au fugit din calea războiului. Au ajuns în România cu bacul și au fost primite cu brațele deschise la un hotel din Eforie. Deși au toate condițiile, inima lor este în Ucraina, acolo unde soțul femeii a rămas să apere țara.

Un hotel din Eforie Nord reprezintă acum acasă pentru zeci de familii. Aici cei mici aleargă și se joacă pe holuri și nu au uitat să fie copii, deși au trecut prin momente dificile. Tot aici am întâlnit-o pe Anastasia, o tânără mamă care a fost nevoită să-și părăsească soțul și părinții pentru ca fiica ei să fie în siguranță.

Când mergeam spre hotel, ne-am oprit să ne odihnim și un bărbat s-a oprit să ne întrebe dacă totul e bine. Noi i-am răspuns că: Da, doar am mers mult. De aceea ne-am liniștit un pic, dar apropiații noștri au rămas în Ucraina. Soțul meu, părinții nu au mers cu noi”, a declarat Anastasia, refugiată.

Femeia a rămas impresionată de fiecare mână de ajutor pe care a primit-o de când a pășit pe teritoriul țării noastre, dar spune că nu va zăbovi mai mult de 10 zile în România.

Acum ne-am calmat un pic, însă ne facem griji la ce se întâmplă în țara noastră. Mulțumesc mult pentru primire, sunteți oameni foarte buni, plăcuți care ne oferă mâncare, apă, haine”, a mai declarat Anastasia, refugiată.

De primire s-a bucurat și fiica ei, Anna care spune că este recunoscătoare pentru tot ce i se oferă. Aici, la hotel, stă împreună cu verișoara ei, Milena. Deși războiul le-a speriat, iar dorul de tată este mare, cele două fetițe au încă zâmbetul pe buze.

Este un loc foarte frumos aici, la fel și oamenii care ne-au ajutat. Sunt bucuroasă că deși țara noastră este diferită, oamenii au ajutat pe toată lumea din Ucraina. Este drăguț”, a mai declarat Anastasia, refugiată.

Singurul lucru pe care Anna și-l dorește este pacea și să se poată întoarce în siguranță acasă.

Rusia să meargă în Rusia și Ucraina să rămână în Ucraina. Vreau ca războiul să se sfârșească”, a declarat Anna, fiica Anastasiei.

Mulți dintre refugiații care au intrat în România pe la vama Isaccea sunt mame și copii. Poveștile acestora sunt cutremurătoare. O parte dintre cei care au ales să rămână în țara noastră sunt cazați atât în Constanța și Mamaia, cât și în stațiunile din sudul litoralului.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233