dobroge.tv

Live

Constănțenii, cuprinși de isteria pașapoartelor. Zeci de persoane se aflau astăzi în sala de așteptare

08 martie 2022
Publicitate

Zeci de constănțeni așteaptă la coadă în fiecare zi pentru a-și face pașapoarte. Solicitările pentru eliberarea acestor documente a crescut mult în ultima perioadă. Relaxarea măsurilor, dar și teama că ar fi nevoiți să părăsească țara i-a făcut pe oameni să ia cu asalt platforma de programări.

Sala de așteptare plină – așa se prezintă situația de la Serviciul de Pașapoarte din Constanța. În contextul actualului conflict dintre Ucraina și Rusia și posibilitatea unei escaladări a ostilităților pe teritoriul țării noastre, mulți constănțeni au ales să fie prevăzători și să apeleze la instituții pentru a avea actele în regulă.

Fiică-mea este acolo. Cred că de vreo trei sferturi de oră”, spune o constănțeancă.

La serviciul de pașapoarte așteaptă zeci de persoane la rând pentru a-și face acest document. Cele mai multe dintre ele sunt mame cu copii mici, chiar și bebeluși de câteva luni.

Unii constănțeni spun că dacă se întâmplă ceva grav în România, nu vor decât să aibă documentul cu care pot călători în altă țară, în care să se simtă în siguranță.

Nu se știe. Situația este incertă în țară și să avem un backup, o asigurare că putem pleca cu tot cu copii”, spune

Și alte mame s-au gândit să le facă pașapoarte celor mici.

Mă îngrijorează războiul din Ucraina, cred că pe toți ne îngrijorează, în special pe noi, mamele și am hotărât împreună cu soțul că trebuie să-i facem pașaport fetiței noastre de cinci luni și jumătate. Nu am apucat însă până acum. Am încercat să accesez de câteva ori site-ul și nu mergea. Sper să reușim zilele acestea să facem o programare și să-i facem pașaport fetiței”, spune Mihaela, mămică.

Creșterea solicitărilor este una semnificativă față de aceeași perioadă a anului trecut, iar cine se programează online mai prinde un loc la ghișeu abia în luna mai. Cei care nu au programare vor fi preluați în următoarele două situații: între programări dacă nu se creează decalaje; sau dacă cel care s-a programat nu se mai prezintă la ghișeu.

Numărul solicitărilor s-a dublat față de perioada similară a anului trecut, suntem puțin chiar peste numărul de solicitări de eliberare pașapoarte înregistrat în perioada anterioară pandemiei”, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

Din cauza numărului mare de solicitări, programul a fost prelungit până la orele 20.00, la trei dintre cele șase ghișee folosite pentru depunerea de documente în vederea eliberării pașapoartelor.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233