dobroge.tv

Live

Ajutor fără frontiere. Aigul știe cum e să fii singur într-o țară străină și vine în sprijinul refugiaților: „Au nevoie de un ajutor, cum am fost și eu ajutată”

08 martie 2022
Publicitate

Drama refugiaților este trăită și de voluntarii de la centrele de colectare. Aici, zilnic vin ucraineni pentru a lua fie haine sau alimente, fie jucării pentru cei mici. Însă, aceștia se lovesc de cele mai multe ori de o barieră, bariera de limbă. Aigul este una dintre persoanele care îi ajută pe aceștia. A plecat din Kazakhstan în urmă cu câțiva ani și s-a mutat în România. Femeia știe limba rusă și încearcă de fiecare dată să le ofere un sprijin refugiaților care ajung la Pavilionul Expozițional.

Dragostea este cea care a adus-o pe meleaguri străine. În urmă cu 10 ani a părăsit Kazakhstan-ul după ce l-a cunoscut pe soțul ei. S-a măritat cu acesta în România și au împreună doi copii. De aceea, știe cum este să te simți străin și să nu cunoști limba. Acesta a fost și motivul pentru care în fiecare zi vine ca voluntar la Pavilionul Expozițional din Constanța.

Eu înțeleg foarte bine ce înseamnă să pleci în altă țară și prin ce trebuie să treci. Nu cunoști limba, nu cunoști orașul. Trebuie să te acomodezi. Au nevoie de un ajutor, cum am fost și eu ajutată”, a declarat Aigul Spulbere, voluntar Pavilionul Expozițional din Constanța.

Aigul vine în fiecare zi la centrul de colectare. Pe refugiații care ajung aici îi ajută să găsească lucrurile de care au nevoie. Fiind o vorbitoare a limbii ruse, dar și a limbii române, pe care a învățat-o în decursul anilor, femeia traduce, atunci când este nevoie.

În timpul meu liber vin aici și ajut. Pentru copii mai mult. Comunic cu ei până părinții adună ce au nevoie. Este totul amestecat și trebuie să sortăm pentru bărbați, femei, copii și aranjăm pe puncte aici”, a mai declarat Aigul Spulbere, voluntar Pavilionul Expozițional din Constanța.

Pentru Aigul, România înseamnă acasă. Iar dorința ei este ca tot mai mulți refugiați să simtă căldura și iubirea de care românii au dat întotdeauna dovadă.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233