dobroge.tv

Live

Drama ucrainienilor, prin ochii voluntarilor de la vama Isaccea: „Mi se rupe inima de copii. Sunt foarte mulți micuți”

08 martie 2022
Publicitate

Zeci de români voluntari îi așteaptă la mal în vama Isaccea cu sandvișuri, mâncare gătită și ceaiuri calde. Odată ajunși la noi în țară, ucrainenii primesc inclusiv informații, pături și mănuși. Este o mobilizare extraordinară care umple de admirație o lume întreagă și îi impresionează până la lacrimi pe ucrainenii aflați în suferință.

Foarte triste. Foarte triste. Pentru că și eu sunt mamă. Suferi. Suferi foarte mult ca mamă. Ce vă pot spune este că s-au bucurat foarte mult atunci când le-am întins o mână. Ajutăm foarte mult. Mănuși ne-au cerut foarte mulți, căciulițe. Pe lângă asta, dulciuri, le oferim și câte o jucărie. Să-i bucurăm. Ieri am oferit la foarte mulți copii câte o carte de colorat și culori și când le vedeau făceau: wow”, a declarat Irina Luca, voluntar vama Isaccea.

Cu inimile răvășite și cu lacrimi pe obraz, ne impresionează atunci când pășesc pe pământul nostru, înțelegând că în spatele lor este o dramă de nedescris în urma războiului. Temerile se citesc pe fața lor și nedumerirea. Neștiind încotro s-o apuce, pornesc pe un drum nou. Încercăm să le oferim ajutorul de primă necesitate. Mai întâi un ceai cald, o supă caldă, fructe, dulciuri, hăinuțe mai groase”, a declarat Ionel Preda, voluntar vama Isaccea.

Cel mai mult sunt înduioșat și mi se rupe inima de copii. Sunt foarte mulți copii micuți și ei ne primesc cu bucurie. Sunt emoționați când le dai o pereche de șosete sau mănuși sau un fes. Când faci ceva cu dragoste nu este greu nimic”, a declarat Lucian Lițoiu, voluntar vama Isaccea.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233