dobroge.tv

Live

Și-au recăpătat speranța. Catia, Kiril, Palina și mama lor au găsit un refugiu la Constanța și acum au puterea să zâmbească din nou

07 martie 2022
Publicitate

Sirene, explozii, focuri de armă și țipete de disperare. Așa s-a trezit Irina în toiul nopții. Pentru a-și proteja cei trei copii, femeia nu a mai stat pe gânduri. A făcut imediat bagajele, i-a urcat pe cei mici în mașină și au fugit din calea războiului. După ore în șir petrecute pe drum, Irina, cele două fete și băiatul ei au ajuns în siguranță în Constanța. Abia după ce s-au cazat, femeia a răsuflat ușurată. Acum este mai liniștită însă, sufletul ei a rămas în Ucraina.

Fără să se uite în urma sa, Irina a părăsit Ucraina și a venit în grabă spre România cu cei trei copii ai săi, chiar dacă nu are pe nimeni aici. Pentru ea, momentul în care alarmele au pornit iar oamenii au început să strice după ajutor a fost cel mai dificil. Atunci și-a dat seama că nu mai există nici o șansă să rămână în casă.

Noaptea se aud explozii, se aud sirenele și tu înțelegi că ceva zboară, unde zboară? În principal noaptea se întâmplă tot. Toți aleargă undeva, clopotele sună continuu ca să se audă în toate regiunile. Și e groaznic căci nu știi unde a explodat sau ce a explodat”, a declarat Irina, refugiat.

A luat în grabă câteva alimente, haine groase pentru cei mici, actele de identitate și bani. Catia, Kiril și Palina au fost alături de mama lor din prima clipă.

Aș vrea ca totul să se termine, ca oamenii să se gândească. Suntem în secolul XXI și suntem destul de intelectuali ca să decidem totul prin cuvinte, fără să ne măsurăm puterile și fără să omorâm sau împușcăm”, a mai declarat Irina, refugiat.

Acum, Irina și cei trei copii ai ei stau într-un hotel din municipiul Constanța însă, nu pentru mult timp.

Am venit în România unde ne-am întâlnit cu alți prieteni și sora mea care de asemenea au plecat din Odessa împreună cu copiii. Nu, nu avem rude aici în România. Căutăm o casă aici în care să stăm măcar o lună, este mai sigur”, a mai declarat Irina, refugiat.

Speranța a rămas singura de care se mai agață Irina și familia sa. Până nu va reveni totul la normal, nu are de gând să se reîntoarcă în Odessa. Momentan, România i-a devenit casă.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233