dobroge.tv

Live

Durere fără margini în sufletul Irynei. Și-a lăsat familia în urmă și a adus copiii în România: „Nu am vrut să-mi părăsesc soțul și tatăl”

07 martie 2022
Publicitate

Războiul aduce pierderi de vieți omenești, răni, pagube materiale, într-un cuvânt, durere. La câțiva kilometri de granița României se petrec orori, iar refugiații ucraineni sunt nevoiți să trăiască adevărate drame. Lasă în urmă persoane dragi, case, agoniseala de-o viață, liniștea și bucuria. De la începutul războiului am aflat povești de viață cutremurătoare. Astăzi o cunoaștem pe a Irynei.

La un hotel din Eforie Nord şi-au găsit adăpost 30 de familii care au fugit de ororile războiului. Camera 701 este acum casă pentru Iryna și băiatul ei.

Eu am doar unul, dar sunt aici cu sora mea care are de asemenea copii, iar prietena noastră are doi. Al meu este mare, are 9 ani, iar fetița surorii mele are aproape 4, celelalte 7 și un an și jumătate. Suntem aici cu mulți copii”, a declarat Iryna, refugiată.

Ca multe alte familii și a Irynei s-a destrămat la graniță. Femeia povestește cu lacrimi în ochi că își face griji pentru rudele care au rămas în Odessa.

Este în Odessa, așteaptă să vadă ce se mai întâmplă. Tatăl meu este acolo, restul familiei mele, chiar și bunica băiatului meu și mătușa, rudele soțului. Nu au vrut să plece, stau acolo și speră”, a mai declarat Iryna, refugiată.

Nu a vrut să fugă, dar s-a temut pentru viața copiilor ei. Astfel, plecarea din țară rămăsese singura soluție.

Nu am vrut să plec, nu am vrut să-mi părăsesc soțul și nici tatăl, dar când i-am văzut pe copii că plângeau de câteva ore, de multe ore din cauza bombardamentelor, mi-a fost frică. Oficial, 38 de copii au fost omorâți de bombe sau împușcați”, a mai declarat Iryna, refugiată.

A rămas impresionată de bunăvoința românilor, atât a celor de la graniță, dar și de la hotelul care i-a primit cu brațele deschise.

Suntem foarte recunoscători, avem tot ce ne trebuie, ne-ați pus la dispoziție cartele de telefon, mâncare și avem tot ce ne trebuie. Mulțumim din suflet!”, a mai declarat Iryna, refugiată.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233