Olga și-a luat copiii din calea războiului și i-a adus în România. Băiețelul: „Nu știu cum mă simt. Vreau să mă întorc acasă. Dar este imposibil”
Constanța a devenit casă provizorie pentru sute de familii destrămate. Viața acestor oameni s-a schimbat radical la primele alarme antiaeriene. Au împachetat în grabă câteva lucruri și au plecat. Astăzi o cunoaștem pe Olga. O mama care a fugit cu cei doi copii mici, dar care ar da orice să se poată întoarce acasă în siguranță.
Vineri dimineaţă am întâlnit o altă familie destrămată. Olga are 38 de ani și a venit în România cu cei doi copii și cu bunica lor. Zgomotele produse de războiul nemilos sunt încă foarte proaspete în memoria femeii.
„Noi locuim lângă o bază militară și am auzit foarte multe bombardamente. Nu am dormit nopțile, mi-era frică de ceea ce se întâmplă cu copiii, ce se întâmplă cu casa. Când închid ochii, nu mai pot dormi. Mi-e frică”, a declarat Olga, refugiată.
Olga nu vrea haine, jucării pentru copiii ei sau alte obiecte. Singurul lucru pe care și-l dorește este să se întoarcă acasă.
„Am luat tot ce era mai important: pașaportul, niște haine, acte, tot ce e legat de bani. Dar în general, nu prea avem nevoie de nimic. Voluntarii ne întreabă, dar avem nevoie doar de pace, nu de lucruri”, a mai declarat Olga, refugiată.
„Acasă” este tot timpul şi pe buzele celor doi copilași, de 6 și 9 ani. Fetița s-a ascuns timidă după mama sa, dar fratele ei ne-a spus că își dorește să se întoarcă în orașul lui. Însă, înțelege că dorința lui nu se poate îndeplini, cel puțin momentan.
„Nu știu cum mă simt. Pur și simplu vreau să mă întorc acasă, la Ismail. Dar este imposibil”, spune băiețelul.
Mama este îngrijorată și pentru rudele rămase în zona de război. Ne-a povestit cum sora ei și copiii acesteia sunt în Kiev și nu pot pleca.
„S-au dat alarme, nu pot mânca, nu pot bea, stau pe holuri acoperiți cu pături”, a mai declarat Olga, refugiată.
Deși nu au venit la Pavilionul Expozițional pentru a lua diverse produse, cei doi copii nu au fost lăsați să plece cu mâna goală.
Eveniment
Externe
Sănătate
Educație

Ziua Mondială a Sănătății, marcată pe 7 aprilie. Care este programul la SCJU Constanța

CONSTANȚA. A fost livrat primul microbuz electric

Campania electorală din 2025: ce este permis și ce este interzis
Indemnizațiile de creștere a copilului și stimulentele de inserție vor fi plătite înainte de Paște
Spitalul Județean Constanța își extinde serviciile medicale. VEZI despre ce este vorba
Noi reguli de circulație! Două străzi devin cu sens unic
Primăria Constanța a finalizat demersurile pentru avizele necesare noului stadion
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

