dobroge.tv

Live

Olga și-a luat copiii din calea războiului și i-a adus în România. Băiețelul: „Nu știu cum mă simt. Vreau să mă întorc acasă. Dar este imposibil”

04 martie 2022
Publicitate

Constanța a devenit casă provizorie pentru sute de familii destrămate. Viața acestor oameni s-a schimbat radical la primele alarme antiaeriene. Au împachetat în grabă câteva lucruri și au plecat. Astăzi o cunoaștem pe Olga. O mama care a fugit cu cei doi copii mici, dar care ar da orice să se poată întoarce acasă în siguranță.

Vineri dimineaţă am întâlnit o altă familie destrămată. Olga are 38 de ani și a venit în România cu cei doi copii și cu bunica lor. Zgomotele produse de războiul nemilos sunt încă foarte proaspete în memoria femeii.

Noi locuim lângă o bază militară și am auzit foarte multe bombardamente. Nu am dormit nopțile, mi-era frică de ceea ce se întâmplă cu copiii, ce se întâmplă cu casa. Când închid ochii, nu mai pot dormi. Mi-e frică”, a declarat Olga, refugiată.

Olga nu vrea haine, jucării pentru copiii ei sau alte obiecte. Singurul lucru pe care și-l dorește este să se întoarcă acasă.

Am luat tot ce era mai important: pașaportul, niște haine, acte, tot ce e legat de bani. Dar în general, nu prea avem nevoie de nimic. Voluntarii ne întreabă, dar avem nevoie doar de pace, nu de lucruri”, a mai declarat Olga, refugiată.

„Acasă” este tot timpul şi pe buzele celor doi copilași, de 6 și 9 ani. Fetița s-a ascuns timidă după mama sa, dar fratele ei ne-a spus că își dorește să se întoarcă în orașul lui. Însă, înțelege că dorința lui nu se poate îndeplini, cel puțin momentan.

Nu știu cum mă simt. Pur și simplu vreau să mă întorc acasă, la Ismail. Dar este imposibil”, spune băiețelul.

Mama este îngrijorată și pentru rudele rămase în zona de război. Ne-a povestit cum sora ei și copiii acesteia sunt în Kiev și nu pot pleca.

S-au dat alarme, nu pot mânca, nu pot bea, stau pe holuri acoperiți cu pături”, a mai declarat Olga, refugiată.

Deși nu au venit la Pavilionul Expozițional pentru a lua diverse produse, cei doi copii nu au fost lăsați să plece cu mâna goală.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233