dobroge.tv

Live

Pavilionul Expozițional din Constanța, transformat într-un adevărat hub umanitar pentru a-i ajuta pe ucrainieni: ce produse sunt necesare în acest moment

04 martie 2022
Publicitate

Haine, alimente neperisabile, produse de igienă sau medicamente. Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile care au fost donate pentru familiile de refugiați din Ucraina la Pavilionul Expozițional din Constanța. Sute de oameni s-au mobilizat pentru a le colecta, sorta și transporta apoi către cei care au nevoie. Este vorba inclusiv de studenți și elevi. De asemenea, și voluntarii de la Crucea Roșie au dat o mână de ajutor. Pavilionul a devenit principalul centru de colectare a donațiilor.

Zeci de saci plini cu haine, alimente și alte produse au fost strânse de voluntarii de la Pavilionul Expozițional. Zilnic, vin constănțeni care donează diferite obiecte pentru refugiații din Ucraina.

Am luat săpun, am luat șampon, am luat hăinuțe, o păturică, alte lucruri pentru copilași și niște conserve”, spune un tânăr.

Pampers pentru copilași, tampoane pentru femei și șervețele umede pentru bebeluși”, spune o constănțeancă.

Am luat cam tot ce ar trebui pentru o persoană, două”, spune o altă constănțeancă.

Însă, mai este nevoie și de alte lucruri pe care constănțenii le pot dona.

În momentul de față este nevoie de saci, pungi, sfoară sau markere cu care oamenii de aici să poată ambala toate hainele, alimentele și produsele strânse pentru a le trimite mai apoi și pentru a nu se degrada în timpul transportului.

Sunt necesare: apă, produse pentru igienă, pături groase, inclusiv produse pentru spălat precum detergenți sau ligheane”, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

Pavilionul Expozițional a devenit de vineri principalul centru de colectare a donațiilor. Ceea ce înseamnă că toate lucrurile oferite de constănțeni vor fi strânse și aduse aici. Inclusiv donațiile care au fost strânse de voluntarii de la Crucea Roșie au ajuns la acest centru.

În funcție de nevoie, o parte dintre ele vor fi folosite aici, pentru cei care se află pe teritoriul județului Constanța, iar celelalte vor fi constituite în colete și vor fi trimise la cei aflați peste graniță”, a declarat Cristina Fodor, director interimar Filiala Crucea Roșie Constanța.

De aici vor pleca Tir-urile cu ajutoarele către Crucea Roșie Ucraina, Cernăuți. De acolo, Crucea Roșie va disipa toate produsele pe întreg teritoriul Ucrainei unde este nevoia cea mai mare”, a declarat Ionuț Rusu, viceprimar Constanța.

Toți cei care vor să doneze și să ofere o mână de ajutor sunt așteptați zilnic la Pavilionul Expozițional din Constanța între orele 08:00- 20:00.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233