dobroge.tv

Live

Durere în sufletele refugiaților. Anna și-a lăsat viața în urmă și a venit în România: „Am plecat foarte repede. Nu avem haine, nu avem mâncare, nimic”

03 martie 2022
Publicitate

Mâncare, haine, obiecte de igienă personală sau medicamente – sunt lucrurile de care refugiații ucraineni au atâta nevoie în această perioadă. Cei mai mulți dintre aceștia au plecat în grabă, doar cu documentele esențiale și cu hainele de pe ei. Este și cazul Annei și al familiei sale care a venit să ceară ajutor la Pavilionul Expozițional.

Pavilionul Expozițional a devenit locul de aprovizionare pentru persoanele refugiate, cazate în Constanța și Mamaia. Sunt îndrumaţi de voluntarii care le ştiu limba și ajutați să găsească tot ce le este necesar. Este şi locul unde am găsit-o pe Anna.

Am venit ieri din Odessa, a fost foarte, foarte multă lume la graniță. Am venit cu copiii mei, cu animalele. Suntem două familii”, spune Anna, refugiată.

La fel ca multe alte femei, tânăra de 36 de ani a fugit din calea războiului doar cu câteva lucruri.

Avem cazare, dar am venit doar cu câteva haine. Foarte puține haine. Am venit doar pentru o zi-două. În acest moment, acasă este foarte periculos. Am venit aici pentru ajutor”, mai spune Anna, refugiată.

Este speriată și îngrijorată și recunoaște cu lacrimi în ochi că se simte pierdută. Și-a lăsat în urmă întreaga viață: casa, locul de muncă, prietenii.

Nu știu ce să fac cu munca, cu apartamentul, cu tot. Am fugit și nu știu ce să fac deloc. Nu am bani. Nu știm când ne vom putea întoarce acasă. Este foarte greu pentru familie”, mai spune Anna, refugiată.

La Pavilion sunt mii de produse pentru cei care au fost nevoiți să-și părăsească țara. Toate sunt gratis și deși refugiații care vin aici se sfiesc să ia mai mult decât au nevoie, voluntarii le oferă mai mult. Anna a luat strictul necesar pentru ea și familia ei.

Am plecat foarte repede. Am luat doar câteva lucruri, documente. Ne trebuie de toate. Nu avem haine, nu avem mâncare, nimic”, mai spune Anna, refugiată.

Toți cei care doresc să ajute o pot face în continuare donând la Pavilionul Expozițional din Constanța. Cele mai multe dintre produse sunt transportate la vama Isaccea. În acest moment, este nevoie de fructe și legume proaspete, dar și de medicamente care pot fi acordate fără prescripție medicală.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233