dobroge.tv

Live

Catastrofa de la Constanța văzută prin ochii martorilor: „Explozii foarte mari, flăcări, foc foarte puternic”

03 martie 2022
Publicitate

Bubuitura puternică care s-a auzit în momentul prăbușirii aeronavei MiG 21 LanceR și elicopterului IAR 330 Puma a trezit aproape toți localnicii. Oamenii au ieșit imediat din case speriați. Povestesc că au auzit mai multe explozii, apoi au văzut flăcările. Unul dintre martori a sunat la 112 și a anunțat tragedia aviatică. Nimeni nu-și poate explica cum s-au putut părbuși cele două aeronave, una după alta, într-un timp atât de scurt.

S-a auzit zgomotul și deodată s-a lăsat elicopterul în jos. Se vedea roșu în partea aia în stânga spre Cogealac”, spune un localnic.

Am auzit două explozii și am ieșit afară. Și pe deal aici se vedeau flăcări”, spune un localnic.

Așa s-au trezit noaptea trecută localnicii din zona Gura Dobrogei. Mai multe bubuituri s-au auzit în jurul orei 20.00. Oamenii speriați au ieșit să vadă ce s-a întâmplat.

Eram în casă și deodată am ieșit afară, că am auzit foarte tare explozia. Explozii foarte mari, flăcări, foc foarte puternic”, spune o localnică.

Eram în curtea mănăstirii și am auzit zgomotul de elicopter și la câteva minute, secunde, am văzut o flamă foarte puternică pe platou la noi”, spune un părinte.

Și după, trei pocnituri când lua foc el acolo sus pe deal”, spune o localnică.

Un avion de tip MiG 21 Lancer a căzut pe un deal într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac si Gura Dobrogei, iar după puțin timp, elicopterul Puma care se afla în misiunea de căutare salvare a fost dat dispărut de pe radar și ulterior a fost anuntață și prăbușirea acestuia.

MiG-ul a fost în față. MiG-ul nu-i căzut aici. Cum e mănăstirea, înspre Cogealac. Cam pe stânga-i căzut el, între Gura Dobrogei și mănăstire, în pădurea aia”, spune un localnic.

O echipă Dobrogea TV a încercat să ajungă la locul accidentului aviatic, însă chiar și sub îndrumarea localnicilor, din cauza condițiilor meteo nefavorabile toate drumurile au fost blocate.

Nu este cale de acces acolo, doar pe potecă și cine știe foarte bine zona”, mai spune părintele.

O altă încercare de a ajunge la locul accidentului, însă din nou un alt drum greu accesibil. Mai multe mașini au rămas deja împotmolite în noroi și nu mai pot avansa.

Sunt mai multe ipoteze privind cauzele care au dus la prăbușirea celor două aeronave. În acest moment, a fost deschisă o anchetă.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233