dobroge.tv

Live

Durere în sufletul lui Klym, un băiețel de doar opt anișori care a ajuns în Mamaia, fugind din calea războiului: „Eu iubesc Ucraina mea și vreau să mă întorc la tata”

01 martie 2022
Publicitate

Cinci familii de refugiaţi din Ucraina şi-au găsit liniştea în sfârşit la un hotel din staţiunea Mamaia Nord. Un afacerist din turism le-a oferit cazare cu pături suplimentare, trei mese pe zi şi servicii hoteliere. Sunt femei cu copii care abia au reuşit să scape din Odessa, lăsând în urmă zgomotul bombelor care explodau în oraş.

Eu iubesc Ucraina mea și vreau să mă întorc la tata”, spune Klym, un băiețel ucrainean.

El este Klym, un băieţel de 8 ani care încă nu ştie prea bine ce i se-ntâmplă. A fugit din calea bombelor şi asemenea multor copii şi-a îmbrățisat tatăl ultima oară când a plecat spre România. În câteva ore viaţa lui a fost dată peste cap şi s-a trezit într-o ţară străină. Împreună cu sora și mama lui, aceștia au ajuns în Mamaia Nord.

Acum nu ne mai temem pentru noi, mulțumită României. Suntem în siguranță aici, avem un loc unde să stam, un loc unde să trăim. Dar suntem îngrijorați pentru restul lumii pentru toți prietenii și pentru toate rudele care ne-au rămas în Ucraina, în Odessa”, a declarat Mylana, sora lui Klym.

Cuvintele sunt prea sărace pentru a reda suferinţa acestor oameni. Cu greu îşi adună cuvintele, să poată să ne spună ce este în sufletul lor.

Mama este îngrijorată pentru tata. Este civil, nu e soldat, dar bărbații nu pot să plece din Ucraina acum. A trebuit să rămână, să ne apere țara”, a mai declarat Mylana, sora lui Klym.

Rudele mele locuiesc în Kiev. Vorbesc cu ele dar oamenii acolo sunt îngroziți, foarte tare. Nu pot să plece din Kiev acum, e foarte dificil”, a declarat Inna, mama lui Klym.

Pe litoral, zeci de proprietari de hoteluri și de restaurante întind o mână de ajutor refugiaților ucrainieni. Fie că sunt doar în tranzit sau rămân la Constanța, oamenii primesc mâncare caldă și cazare gratuit.

Avem în acest moment cinci familii cazate. Le-am oferit câte o camera dublă, cu pat suplimentar acolo unde a fost nevoie pentru copii. Le oferim cazare, masă, servicii de spălătorie sau orice altceva ar mai avea nevoie”, a declarat Mariana Guruianu, hotelier.

În Constanța și Năvodari sunt cazate alte câteva zeci de familii din Ucraina. Cele mai multe sunt formate doar din mame și copii

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233