dobroge.tv

Live

Un tânăr constănțean face altfel de mărțișoare. Silviu ne-a dezvăluit secretul pentru a reuși ca artist plastic

01 martie 2022
Publicitate

Trifoi cu patru foi, ghiocei sau coșar. Toate au prins viață pe diferite bucăți de lemn. Meșteșugul străvechi al prelucrării lemnului a căpătat o nouă formă. Un tânăr din Constanța nu face mobilă, ci mărțișoare. Silviu pregătește în fiecare an câteva simboluri ale lunii martie pe care le împarte cu drag doamnelor și domnișoarelor. Toate sunt realizate manual și cu multă atenție. Nu a vrut să facă un business din asta însă, treptat pasiunea lui s-a transformat în afacere. Iar rezultatul final depășește orice așteptare.

Bucățile de lemn prind un altfel de contur în mâinile lui Silviu. Pasiunea sa pentru artă a început încă de mic copil. Tânărul din Constanța povestește că la început lua pietricele, mărgele sau globuri pe care le pisa și astfel făcea sclipici. Ulterior, pe acesta îl folosea pentru a da culoare mărțișorului. Însă, ușor ușor, Silviu a încercat să folosească și alte materiale pentru a crea mărțișoare pentru doamne și domnișoare.

Sunt lucruri migăloase, foarte minuțioase, care necesită foarte multă atenție și într-adevăr foarte multă răbdare”, a declarat Silviu Eghet, artist plastic.

Răbdarea este calitatea pe care trebuie să o aibă fiecare artist plastic. Silviu recunoaște că doar astfel poți crea ceva unic pentru persoana iubită: indiferent că vorbim de o colegă, soție, fiică sau mamă.

Pasiune, imaginație și să fi creativ”, a mai declarat Silviu Eghet, artist plastic.

Și pentru că o face din pasiune, Silviu spune că nu și-a dorit să facă din asta un business. Tot ceea ce creează o face pentru oamenii din jur. Tânărul lucrează aproape toată ziua pentru a le oferi femeilor câte un mărțișor personalizat cu ocazia zilei de 1 martie.

Aparatul gravează forma pe care am dat-o. Am ales un trifoi cu patru foi pentru a purta noroc. Cam după aproximativ 20 de minute, mărțișorul este gata”, spune Silviu Eghet, artist plastic.

Aproximativ 30 de minute atât durează crearea unui astfel de mărțișor. Tânărul susține că cea mai mare plăcere nu este atunci când vede rezultatul final, ci atunci când obține un zâmbet de la cei care le comandă.

În special pentru prieteni, pentru copii la școală, pentru fete, mame mătuși. Cam asta este activitatea pe care o prestez acum pe partea de mărțișoare”, a mai a mai declarat Silviu Eghet, artist plastic.

Potrivit tradiției, pe 1 martie, se oferă mărțișoare care se pot purta la mână, la gât ori în piept. Mai mult, se spune că împletirea firului alb cu cel roșu reprezintă îmbinarea iernii cu primăvara.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233