dobroge.tv

Live

Mărturii dureroase ale ucrainienilor care au ajuns la Isaccea. Fetiță: „Îmi e frică de război. Eu nu vreau decât să se termine”

01 martie 2022
Publicitate

Mame cu lacrimi în ochi și copii înspăimântați. Cu toții au fugit din calea războiului pentru că nu au vrut să moară. Însă, în urmă au lăsat totul, casa, prietenii, rudele și serviciul. S-au trezit printre străini. Străini care le-au întins o mână de ajutor fără a le cere nimic în schimb. Cei mai mulți refugiați din Ucraina sunt mame care trag după ele câte un mic geamantan, într-o mână țin un bebeluș iar îl alta pe lângă valiză au un alt copil. Bărbații au rămas în țara lor. Au fost opriți pentru că trebuie să lupte. Așa că acum femeile sunt și mamă și tată.

Îmi e frică de război. Au venit noapte în Ismail să împuște. Eu nu vreau decât să se termine războiul, să se ducă războiul”, spune o fetiță.

Băiatului i-am explicat mai mult. Pe ea am încercat să o protejăm mai mult. Nu i-am spus nimic așa”, spune o mămică.

Ucrainean: Am foarte mulți copii în mașină. Ea este una dintre ei.

Reporter: Câțiva copii aveți?

Ucrainean: În acest moment, eu am patru în mașina mea, iar într-o altă mașină mai sunt doi.

Au început să arunce bombe pe la toate porturile. Au început să ne ucidă militarii. Au început să arunce în Kiev unde se strâng oameni mulți și ei aruncă. Noi ne-am gândit că vine să ne ajute Putin, dar Putin nu ajută. Politică, politică, dar oamenii mor. Copiii, femeile gravide. Unde să se ducă iarna? Fug toți”, spune o ucraineancă.

Oamenii care au putut s-au ascuns. Toată lumea e speriată și toată lumea e îngrijorată. Magazinele nu lucrau încă. Au fost închise. Drumul de la Kiev până la Odessa, fratele meu a venit în 20 și ceva de ore. Erau rânduri mari de la Odessa până-n aici. Toată lumea pleacă pe la Moldova, care unde poate să se ducă”, spune o ucraineancă.

A fost o alarmă că vine o bombă din partea Crimeei spre orașul nostru. Au spun să intrăm prin beciuri și majoritatea care au avut beciuri s-au dat prin beciuri noaptea trecută. S-a speriat nevasta mea și spune: Dacă vrei rămâi, că eu plec. Păi merg și eu, cum să se ducă singură nevasta și am venit cu ea aici. Să vedem ce facem mai departe”, spune un ucrainean.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233