dobroge.tv

Live

Constănțenii nu au rămas indiferenți față de suferința ucrainienilor: mii de oameni au lăsat donații la centrul deschis la Pavilionul Expozițional

28 februarie 2022
Publicitate

Constănțenii solidari cu refugiații din Ucraina. Suferința lor nu i-a lăsat impasibili pe mulți constănțeni. De la mic la mare cu toții au venit să ajute. Unii au donat haine, mâncare, apă și jucării, alții s-au oferit voluntari pentru a ajuta la colectarea și sortarea produselor. La Pavilionul Expozițional, mii de oameni au donat tot ceea ce au considerat ei că au nevoie refugiații. Primul transport a plecat astăzi spre vama Isaccea.

Situația prin care trec ucraineni nu i-a lăsat indiferenți pe constănțeni. Aceștia s-au mobilizat într-un timp record. În doar câteva ore, au fost donate la punctul de colectare de la Pavilionul Expozițional din Constanța mii de produse utile care vor ajunge la refugiați.

Am donat ce am avut acasă. Ceva hăinuțe și dulciuri dar am aflat ce le trebuie și au nevoie de medicamente, de pampers pentru copii, produse de igienă”, spune o constănțeancă.

Am adus lapte praf pentru copii, pampers, șervețele, pateuri, pâine”, spune un constănțean.

Suferința semenilor lor de peste graniță nu i-a lăsat impasibili pe mulți constănțeni. De la haine pentru adulți sau copii și până la jucării și mâncare. Oamenii le-au adus la centru cu lacrimi în ochi. „Trebuie să dăm dovadă de solidaritate” au spus unii constănțeni.

Imaginile de la Pavilionul Expozițional din Constanța sunt unele impresionante. Constănțenii au dat dovadă de empatie și altruism față de cetățenii ucrainieni. Împreună cu autoritățile locale, care au creat aici un centru de colectare, oamenii vin să lase pachete pentru refugiați.

Îmbrăcăminte, tricouri, pulovere, geci. Mai multe, cămăși. Așa am considerat că este normal”, spune o constănțeancă.

Oamenii empatizează și s-au mobilizat în așa fel încât să ajutăm cu toții cum putem”, a declarat Adriana Câmpeanu, director executiv adj. Direcția Medico-Socială DGAS Constanța.

O parte dintre părinți au venit și cu copiii. Aceștia i-au ajutat să care donațiile, alții au luat parte la sortare. Au vrut și ei să ajute, spun cei mici. Au văzut la televizor că mulți copiii ucraineni au fost nevoiți să lase în urmă toate jucăriile și hăinuțele pe care le aveau. Acesta a fost principalul motiv pentru care aceștia au vrut să se implice.

Gravă. Vrem să-i ajutăm. Îi primim și acasă. Ne impresionează că avem și noi copii”, spune un constănțean.

Am fost foarte impresionat de ce am văzut. Copiii din vămi”, spune un alt constănțean.

Ne face să plângem. Nici nu mă mai uit la televizor”, spune o constănțeancă.

Tânărul din imagini este din Franța și locuiește în Constanța de 10 ani. Nu-i vine să creadă că în secolul XXI se mai poate întâmpla așa ceva. De aceeași părere sunt și alți constănțeni.

Am adus de toate. Pentru copii, pentru adulți, conserve, ce putem”, spune tânărul.

Critică, da. Ne gândim dacă am fi fost noi în locul lor”, spune o constănțeancă.

Sunt înspăimântată. Sunt înspăimântată. Nici nu știu cum să o iau. Nu mă așteptam la așa ceva, în secolul nostru, să se mai întâmple atâta cruzime”, spune o constănțeancă.

Peste 20 de voluntari colectează și sortează hainele și mâncarea adusă de constănțenii. Fiecare produs este pus în alte sacoși sau în saci, iar ulterior este pusă și o etichetă. Aceștia sunt ajutați și de autoritățile locale, precum și de polițiști.

Sunt afectați de ceea ce se întâmplă în Ucraina, dar eu personal mă bucur că vin și ajută și că înțeleg faptul că e nevoie să sprijinim refugiații ucrainieni”, a declarat Cosmin Sava, voluntar.

Este un gest absolut normal ceea ce am făcut noi. Suntem parte din această comunitate și împreună cu toți constănțenii care au dat dovadă de empatie extraordinară. Când ne este greu tuturor, atunci se vede cât de uniți suntem”, a declarat Ionuț Rusu, viceprimarul municipiului Constanța.

O mașină de la ISU a plecat luni dimineață încărcată cu toate donațiile constănțenilor. Aceasta va ajunge la vama Isaccea iar produsele alimentare și hainele vor fi împărțite refugiaților. În continuare, cei care doresc să-i sprijine pe ucraineni, pot veni zilnic la Pavilionul Expozițional între orele 08:00-20:00.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233