dobroge.tv

Live

Mobilizare de forțe la Isaccea. Zeci de români voluntari îi așteaptă pe refugiați cu sandvișuri, mâncare gătită și ceaiuri calde

28 februarie 2022
Publicitate

Zeci de români voluntari îi așteaptă pe mal cu sandvișuri, mâncare gătită și ceaiuri calde. Copiii primesc dulciuri, iar autoritățile de la frontieră le fac actele celor care au fugit din calea rușilor fără să mai treacă pe acasă. Este o mobilizare extraordinară care umple de admirație o lume întreagă și îi impresionează până la lacrimi pe ucrainenii aflați în suferință.

Ospitalitatea românească e proverbială, dar zilele acestea se manifestă în forma ei cea mai frumoasă și umană. Românii n-au stat pe gânduri de îndată ce au aflat de tragedia poporului vecin. Autorități, organizații sau simpli cetățeni, la unison, au pornit spre graniță, transportând fiecare ce poate și ce crede că ar fi de folos.

Tot ceea ce vedeți aici sunt produse noi strânse și aduse de oameni de bună credință care au vrut să dea o mână de ajutor. Refugiaților li se oferă mâncare, un ceai cald, pături, produse de igienă personală, dar și multe alte obiecte care le sunt atât de folos în aceste zile.

Sute, chiar mii de obiecte sunt așezate pe tarabe, astfel că punctul de trecere s-a transformat într-un mic orășel cu piață, punct medical și corturi care îi adăpostesc pe oameni. La fiecare nou transport de persoane, voluntarii vorbesc cu refugiații și încearcă să le ofere obiectele de care au nevoie.

Cam tot ce se poate oferi, cam tot ceea ce au ei nevoie în perioada asta. Haine, sunt în alt cort alimente de bază, produse sanitare, avem și pentru femei. Lapte praf, avem inclusiv medicamente, chiar și pentru diabetici ne-a adus cineva”, spune Dorin, voluntar.

Am însumat efortul foarte multor voluntari, împreună cu două ONG-uri, ADRA și ASEF, alimente, apă, produse de strictă necesitate, de igienă personală, în așa fel încât să putem să le oferim. Mulți întreabă de ele, iar noi le oferim cu toată bucuria”, a declarat Ciprian Mușuroi, reprezentant ONG.

Totul este gratuit. Localnicii cu suflet mare nu așteaptă nicio recompensă, iar solidaritatea cu victimele de război este la cote impresionante.

Nu acceptăm bani pentru ceea ce facem, niciun leu, deci sub nicio formă, nu acceptăm bani, facem pe resursele noastre”, spune un localnic.

De dimineață de la 8. Suntem în colaborare cu Primăria peste noapte lăsăm mașina aici și peste noapte se mai ocupă ei cât trec toată noaptea și de dimineață venim iar”, spune o localnică.

Unii oferă transport gratuit, alții și-au pus casele la dispoziție, astfel încât familiile să găsească un adăpost după un drum lung, obositor și periculos.

Am venit din București și reprezint o companie, iar superiorul meu ierarhic oferă, după cum scrie și aici, trei locuri într-un apartament, iar un alt coleg a venit din Cluj. De azi-dimineață de când am ajuns aici, ne-am trecut și pe liste, dar încă nu a sunat nimeni deocamdată. Sperăm să găsim cât mai repede pe cineva și să ajutăm”, a spune Călin, voluntar.

Așadar, românii fac tot ce este posibil să îi ajute pe refugiații ucraineni care trec granița, oferind un exemplu de solidaritate și omenie.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233