dobroge.tv

Live

Constănțenii nu au rămas indiferenți față de suferința ucrainenilor. Mai multe centre de colectare au fost deschise în județul nostru: unde poți dona

Constănțenii nu au rămas indiferenți față de suferința ucrainenilor. Mai multe centre de colectare au fost deschise în județul nostru: unde poți dona
27 februarie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Constănțenii nu au rămas indiferenți față de suferința ucrainienilor. Mai multe centre de colectare de ajutoare pentru refugiați au fost deschise în județul nostru. Mai mult, oamenii s-au oferit să strângă ei donații pe care să le ducă la Isaccea.

Centru de colectare, la Pavilionul Expozițional

Primăria Municipiului Constanța se implică în campania umanitară pentru a-i ajuta pe ucrainienii care fug din calea războiului. De duminică, la Pavilionul Expozițional din Constanța, va fi deschis un centru de colectare. Toate persoanele care doresc să-i sprijine pe refugiați pot aduce alimente neperisabile, dar și haine, pături, perne, produse de igienă sau medicamente, la sediul din bulevardul Mamaia, nr.331A, intrarea din spate, zilnic, între orele 08:00-20:00.

Momentan, la nivelul municipiului Constanța, sunt disponibile spații de cazare, atât în unitățile aflate în grija administrației publice locale cât și în cele puse la dispoziție prin bunavoința unor operatori. De asemenea, municipalitatea este pregătită să asigure hrana pentru refugiați, prin Direcția Generală de Asistență Socială, cât și cu sprijinul operatorilor economici.

Am constituit un grup de lucru la nivelul primăriei și al instituțiilor subordonate, suntem disponibili 24 de ore din 24. Un grup de persoane a fost deja cazat de municipalitate. Mulțumim operatorilor care ni s-au alăturat deja, cât și celor care doresc să sprijine acest efort. E momentul să fim solidari cu cei care suferă din cauza războiului. Toți cei care pot veni în sprijinul famiilor de refugiați, cu camere pentru cazare și o masă caldă, sunt rugați să ni se alăture”, a declarat Ionuț Rusu, viceprimarul municipiului Constanța.

Cei care vor să doneze sunt rugați să sune sau să trimită un mesaj la numărul de telefon 0799400358, folosit inclusiv în aplicația WhatsApp.

Pentru persoanele care au nevoie de spații de cazare sau vor să găzduiască refugiați este disponibil numărul de telefon 0737.552.271”, transmite municipalitatea.

Centre de colectare, în magazinele Cărturești

„Începând de mâine, 26 februarie, vă așteptăm în librăriile noastre din Constanța, cu haine (adulți și copii, noi sau nu, dar curate și purtabile), produse de igienă personală și alimente neperisabile. Ne vom îngriji să ajungă la prietenii noștri de la Asociația Magic, care își întind și ei mâinile de ajutor către oamenii care fug zilele astea încotro văd cu ochii, din calea atrocităților războiului, cu toată viața într-o valiză.

Ai trei haine de iarnă, dar nu porți decât două? Adu-o pe a treia la noi!

A crescut bebe și nu-i mai vin hăinuțele? Adu-le la noi!

Poți să cumperi pampers, șampon, pastă dinți, săpun, absorbante etc? Adu-le la noi!

Ai prin cămară rezerve de ulei, orez, conserve, construite în timpul pandemiei? Nu-i păcat să expire? Adu-le la noi!

Haideți să ajutăm!”, transmit repreznetanții librăriilor Cărturești

Centru de donații, la 2 Mai

Stimați locuitori ai comunei Limanu, 2 Mai, Vama Veche, Hagieni, dar și ai zonei de sud a județului Constanța,

Țara noastră în aceste momente este gazda miilor de refugiați ucraineni care aleg să își părăsească casa și țara în mod vremelnic.

Toți avem familii și copii! Acum este cazul să fim alături de cei care au pierdut totul și au nevoie de sprijin!

Vin cu rugămintea să ne mobilizăm, așa cum am facut-o și altă dată în situații critice pe care țara le-a străbătut .

Puteți ajuta cu:

  • alimente neperisabile și produse sanitare ( săpun , șampon , pastă de dinți , periuțe ) .
  • apă îmbuteliată ;
  • produse de igienă ;
  • haine în stare bună , potrivite tuturor vârstelor , pentru femei și copii ;
  • sume de bani ;

De astăzi, la Căminul Cultural din 2 Mai vom deschide un centru de colectare donații pentru ucrainienii care caută în România un refugiu. Orice ajutor este binevenit. Alimente, pături, jucării sau medicamente, orice considerați că puteți dona.

Toate aceste donații vor fi înregistrate în registre speciale , vor exista documente justificative și vom respecta împreună toate condițiile legale !

Persoane de contact :

  • Georgescu Simona: 0749205437
  • Ivan Liliana: 0749205547
  • Ciobanel Nicoleta: 0749205553
  • Alecsoiu Adriana: 0752037467
  • Enacache Fevronia Liliana: 0722783743

Ivașcu Gela: 0744630040”, transmite primarul Daniel Goergescu.


Sursă foto: sbs.com.au / Facebook Uniți pentru Ucraina

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233