dobroge.tv

Live

Durere şi revoltă în familia unui constănţean mort de COVID. Personalul medical i-ar fi furat bijuteriile: ''Verigheta și-o luase acum 3 luni pentru că au împlinit anii de căsnicie''

18 februarie 2022
Publicitate

Situație revoltătoare la Spitalul Județean de Urgență Constanța. Rudele unui bărbat decedat, acuză personalul medical că i-au furat bijuteriile din aur pe care acesta le avea la mâini. Familia spune că după moartea lui, i-ar fi fost înlocuite bijuteriile respective cu unele false, din tablă. Conducerea unității medicale a deschis o anchetă internă, iar cazul a ajuns și în atenția polițiștilor.

Pe 8 februarie, un constănţean de 69 de ani diagnosticat cu COVID-19 a fost luat cu ambulanţa şi dus la spital. Era deja în stare foarte gravă, iar soţiei sale i-a fost greu să-i spună să lase acasă banii din portofel, inelul şi verigheta.

“Era un inel pe care-l avea de 40 de ani și nu-l scotea de pe deget decât foarte rar și verigheta pe care și-o luase acum 3 luni pentru că au împlinit anii de căsnicie, și-o luase de la turci", a spus George Oancea, ginerele pacientului.

Două zile mai târziu, bărbatul a decedat, iar familia a fost chemată la spital să-i ia lucrurile acasă. Întrucât soția defunctului se afla în carantină și nu putea merge la unitatea medicală, au venit fiica și ginerele lui pentru a se ocupa de formele necesare.

“Când am fost să ridicăm bijuteriile și lucruruile personale, obiectele, bijuteriile pe care le-avea la dânsul au fost schimbate cu altele, plicul era rupt, nu era sigilat și soția nici nu le-a atins, le-a spus: astea nu-s ale tatălui meu! I le-a dat înapoi”, mai povesteşte George Oancea, ginerele pacientului.

Mai departe, rudele bărbatului decedat au făcut reclamație la conducerea spitalului.

"S-a demarat deja o anchetă internă pentru a se stabili ce s-a-ntâmplat din momentul în care pacientul a fost preluat de către personalul nostru. Urmează să se întruneadcă şi Comisia de Disciplină, iar în cazul în care cele reclamate de aparţinători se confirmă, se vor lua toate măsurile care se impugn întrucât nu pot fi tolerate asemenea fapte”, a declarat Crina Kibedi, purtător de cuvânt SCJU Constanța.

Familia defunctului a mers și la poliție unde au depus o plângere, dar și imagini cu bijuteriile adevărate. În cauză a fost întocmit un dosar penal iar acum oamenii legii fac cercetări pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat.

„Polițiștii Secției 3 au fost sesizați de către o femeie cu privire la faptul că în momentul în care s-a prezentat la spital pentru a ridica bunurile aparținând tatălui său care a decedat în spital a observat faptul că inelul și verigheta bărbatului defunct fuseseră înlocuite cu alte bijuterii”, a declarat Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

Familia defunctului nu are mari speranțe că va recupera bijuteriile sau că cei vinovați vor fi identificați și pedepsiți. Vrea însă ca astfel de situații să nu se mai repete.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233