Constănțenii vor ca măsurile să fie relaxate cât mai repede. Și interesul pentru vaccinare a scăzut, autorităţile avertizează că ''pandemia nu a plecat dintre noi''
Chiar dacă paturile din spitalele din județul Constanța sunt ocupate, incidența atât pe municipiu, cât și pe județ este în scădere. Astăzi, aceasta a fost de 28,19 la mia de locuitori în orașul nostru. Constănțenii vor ca măsurile să fie relaxate cât mai repede. În primul și-ar dori ca masca de protecție să nu mai fie obligatorie, cel puțin în aer liber. Și interesul pentru vaccinare a mai scăzut față de lunile precedente. La nivelul județului, în ultimele 24 de ore, aproape 300 de oameni și-au administrat serul anti-COVID-19. Medicii dar și autoritățile spun însă, că pericolul încă nu a trecut, chiar dacă ne aflăm pe un trend descendent. Mai mult, le recomandă constănțenilor să fie în continuare precauți.
Incidența în municipiu a început să crească odată cu primele zile ale anului 2022. Este vorba de perioadă în care România a intrat în valul cinci al pandemiei. Maximul a fost atins pe 8 februarie când la Constanța incidența a fost de 33,05 la mia de locuitori. De atunci, aceasta a intrat pe un trend descendent. Și asta pentru că, potrivit cifrelor oferite de autorități, numărul persoanelor nou confirmate cu COVID-19 este în scădere.
“Suntem la 28,19 pe mnicipiu, un 20, 81 la nivel de județ. Ar fi bine să nu ne relaxăm prea mult pentru că suntem încă în plin val cinci iar pandemia nu a plecat dintre noi", a declarat Silviu Coşa, prefectul județului Constanța.
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a anunțat zilele trecute, că exisă posibilitatea ca măsurile să înceapă să fie relaxate gradual. Un prim pas ar fi renunțarea la obligativitatea purtării măștii în aer liber. În acest sens, părerile constănțenilor sunt împărțite.
“În spațiile închise după părerea mea pe stradă, cu bicicleta nu sunt de accord”
“Am făcut boala, dar masca asta nu mă ajută, am fost înăuntru, asta nu mă ajută Dumnezeu mă ajută, mă scapă”
“Nu cred că mai e important nu, în aer liber nu, doar când intri în încăperi”
Constănțenii își doresc să revină la normalitate cât mai repede însă, pentru asta, autoritățile spun că trebuie să avem în continuare grijă de noi dar și de cei din
jurul nostru. De aceeași părere sunt și oamenii.
“Este important pentru noi și pentru cei din jur însă, doar dacă vor să asculte”
“Se relaxează fiecare pe răspunderea lui dacă te relaxezi prea mult te poti să te îmbolnăvești. Să fim precauți și să credem și în ce spun specialiștii”
Și interesul pentru vaccinare a scăzut. La centrele de imunizare din Constanța scaunele sunt mai mereu goale, cel puțin așa au fost în ultimele săptămâni. Puțini mai sunt cei care vin să-și administreze prima doză.
La ultima raportare, realizată la interval de 24 de ore, în județul Constanța, au fost efectuate 298 de noi vaccinări împotriva COVID-19. 56 de persoane și-au administrat prima doză, 82 a doua și 160 a treia.
“În ceea ce privește vaccinarea ne aflăm la o cotă mai scăzută ca niciodată, 200-300 de persoane care vor să se imunizeze zilnic”, a declarat Silviu Coşa, prefectul județului Constanța.
“Atâta timp cât se ridică restricțiile, atâta timp cât se anunță relaxare, este firesc ca lumea să nu-și mai dorească să se vaccineze”, a declarat dr. Ortanza Dancă, medic coordonator centru de vaccinare Pavilionul Expozițional Constanța.
Autoritățile îi îndeamnă în continuare pe constănțeni să se vaccineze, deoarece doar așa putem trece cu bine și peste acest val cinci al pandemiei. Mai mult, chiar dacă măsurile se vor mai relaxa, oamenii nu ar trebuie să uite de regulile de igienă.
Eveniment
Externe
Sănătate
Educație

Noapte de foc în județul Tulcea: patru case cuprinse de incendii

Avertisment BNR: nu răspundeți la apeluri sau mesaje false care par oficiale

Prins cu o țigară „specială”: jandarmii au depistat un bărbat cu substanțe posibil psihoactive
Constanța, sub avertizare de Cod Galben de vânt
Proiecte de reabilitare termică pentru mai multe blocuri din Constanța. Investiție de aproximativ 20 milioane lei prin PNRR
A început perioada de prohibiție! Pescuitul este interzis până la începutul verii
Şapte sturioni şi un rechin prinşi în plase, eliberaţi în mediul natural de către polițiștii de frontieră tulceni
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

