dobroge.tv

Live

Constanța, în topul destinațiilor de vacanță

15 februarie 2022
Publicitate

Pandemia a schimbat harta turistică locală şi a inversat clasamentul destinatiilor cu cei mai multi turiști, din România. Anul trecut cele mai vizitate judeţe au fost Constanţa şi Braşovul, iar pe a treia poziţie s-a aflat Bucureştiul. Criza sanitară i-a determinat pe mulți români să-și facă vacanțele în țară vara trecută. Țărmul Mării Negre a fost de departe, destinația favorită, spun specialiștii în turism.

Anul trecut, în unităţile de cazare din toată țara au fost înregistraţi 9,2 milioane de turişti. Constanta - judeţul de la malul Mării Negre - a avut doar el peste 1,2 milioane de turişti. Sunt creșteri semnificative care au inversat clasamentul național, depășind previziunile economice.

“Pentru Litoral care are peste 130.000 de locuri de cazare clasificate, un milion de turiști ar reprezenta cam 70-80% grad de ocupare. Se putea mult mai bine, dar pandemia ne-a adus foarte mari prejudicii. A-ngustat sezonul la două luni de zile și criza forței de muncă ne afectează în continuare", a declarat Dumitru Ivănescu, hotelier Stațiunea Mamaia.

“Trebuie să luăm în calcul și zona de balneo unde la Constanţa a funcționat foarte bine. Hotelurile care au avut baze de tratament, care au știut să-și managerieze foarte bine, de-acolo provine și creșterea pe perioada de pandemie și pe perioada extra-sezon de Litoral", a declarat Nicolae Bucovală, președintele Patronatului din Mamaia.

Din cauza incertitudinii călătoriilor internaţionale, turismul s-a bucurat de o creştere exponenţială în România. Estimările arată că pandemia a adus cu 20% mai mulţi români în destinaţiile interne anul trecut, comparativ cu alţi ani.

“Dacă clientul, turistul ar fi plecat în afară, vorbim în afara graniței, în străinătate... dacă s-ar fi întâmplat ceva, ar fi trebuit să rămână acolo cel puțin 14-15 zile în izolare și atunci au optat pentru litoralul nostru", a declarat Lahme Bolat, hotelier Stațiunea Mamaia.

Nu doar Constanța a avut creșteri anul trecut, ci și Brașovul, Bihorul și Sibiul. Această creştere a fost stimulată şi de opţiunea plăţii cu tichete de vacanţă. Milioane de angajaţi au beneficiat de acest stimulent financiar.

“Pe locul doi vedem că este Brașovul care într-adevăr are și el o accesibilitate foarte bună, este foarte ofertant - are pârtii de schi, are foarte multe atracții în zonă, are Castelul Bran cu parcurile de la Râșnov", a spus Cristian Bărhălescu, vicepreședinte ANAT Sud-Est.

Anul trecut multe hoteluri și restaurante și-au transformat politica pentru turiști. Restaurantele și-au actualizat website-urile iar unii bucătari au transformat gătitul în showuri online și lecții de gătit, totul pentru a atrage cât mai mulți clienți.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233