dobroge.tv

Live

Proteste în piața Tomis III din Constanța. Peste 70 de oameni au rămas fără un loc de muncă, iar tonetele de fructe și legume au fost închise

11 februarie 2022
Publicitate

Au fost proteste astăzi în piața Tomis III din Constanța. Peste 70 de comercianți au manifestat împotriva autorităților locale, reclamând că le pun pe butuci afacerile. Tonetele în care își vindeau până nu demult fructele și legumele au fost închise pentru că nu respectă legislația în vigoare.

De aproape un an de zile, tarabele din apropierea pieței Tomis III fac obiectul unui scandal iscat între comercianții care își văd puse în pericol afacerile și autoritățile locale. Oamenii legii spun că agenții economici nu respectă legea, însă comercianții se apără și afirmă că le este interzisă singura sursă de venit. Vineri dimineață, conflictul dintre cele două părți și-a consumat un nou episod, în care micii producători au organizat o acțiune de protest chiar în fața tarabelor în care până nu demult își desfășurau activitatea.

În momentul de față, peste 70 de oameni au rămas fără un loc de muncă iar tonetele de fructe și legume au fost închise. Oamenii sunt supărați deoarece nu știu ce vor face mâine așa că au amplasat mesaje pentru a încuraja autoritățile să facă ceva și să le redeschidă afacerile.

„Toneta mea s-a închis începând cu data de 07.07.2021 și până în prezent. De aproximativ 8 luni de zile eu mă aflu în imposibilitatea de a-mi desfășura activitatea comercială. Suntem cel puțin 70 de persoane care am rămas fără loc de muncă. La mine în familie suntem 18 persoane care ne întreținem doar din asta”, a spus un comerciant.

Nemulțumirile comercianților din tomis III au crescut în urmă cu aproximativ opt luni, când autoritățile le-au închis tonetele din această zonă.

„La nivel de treceri, în stațiide autobuz, peste tot. Vă rog să vă uitați la Casa de Cultură unde sunt cel puțin 10 tonete cu legume, fructe, flori care în prezent funcționează cu încălcarea dispozițiilor legale”, a spus un alt comerciant.

Constănțenii care își făceau cumpărăturile de la acești agenți economici spun că prețurile erau avantajoase comparativ cu cele practicate în centrele comerciale. Acum însă sunt nevoiți să se reorienteze și să cumpere din alte părți, chiar dacă vor scoate mai mulți bani din buzunar pentru fructe și legume. Există însă și constănțeni care nu susțin cauza comercianților.

„Că au rămas fără locuri de muncă nu este bine, dar dacă erau nereguli acolo”, a spus un constănţean.

„Să dea locul la producător. Să vină, să le dea chioșcul, să plătească la stat, să plătească impozite”, a spus un alt constănţean.

Conform unei hotărâri de Consiliu Local din 2017, tonetele nu pot fi amplasate la o distanță mai mică de 150 de metri de piețele agro-alimentare.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233