dobroge.tv

Live

Crește numărul șantierelor din Constanța. Începe a doua etapă a procesului de modernizarea a conductelor de termoficare

10 februarie 2022
Publicitate

Crește numărul șantierelor din Constanța și asta îi nemulțumește pe locuitori. Municipalitatea a anunțat că urmează să înceapă a doua etapă a procesului de modernizarea a conductelor de termoficare. Chiar dacă primăria face apel la răbdarea și înțelegerea oamenilor, aceștia au răbufnit pe rețelele de socializare.

Oamenii care traversează zona centrală, pe bulevardul Ștefan cel Mare, sunt nevoiți să facă slalom printre muncitori și materiale de construcții. Mai greu este peste cei în vârstă, cu diferite afecțiuni locomotorii.

"Sunt și operat, e jale, jale. Șantier, altceva nimic. De la un capăt la altul șantier. Am venit până aici să iau niște medicamente. Uite, nu pot să urc. S-a dus nepotul", a spus un constănţean.

"E puțin cam greu că e iarnă, că dacă vin ploile, e noroi", a spus un alt constănţean.

Nemulțumiri multe sunt și în ceea ce privește bulvevardul Alexandru Lăpușneanu. Aici se execută lucrări începând cu luna august a anului trecut. Aceste lucrări fac parte dintr-un amplu proces de modernizare a bulevardului, însă unii oameni sunt supărați. Cei mai nemulțumiți sunt locuitorii zonei care spun că în ultimele luni s-au chinuit să găsească loc de parcare și au de-a face cu aglomerația.

Șantierelor existente și se vor alăturata și altele. Primarul Vergil Chițac a anunțat că a fost semnat contractul de finanțare pentru a doua etapă a procesului de modernizarea a conductelor de termoficare. Lucru care a stârnit un val de nemulțumiri pe o rețea socială.

,,Bună seara, domnule primar, eu nu sunt încântată deloc, nu știu dacă vă interesează dar m-am săturat de frecvența avariilor ce ne lasă fără căldură și apă caldă”,,,Toată lumea merge înainte, noi înapoi. Bani cheltuiţi aiurea pentru a salva un sistem de termoficare aflat deja în moarte clinică”, se arată în două dintre comentariile de pe rețeaua socială.

Reprezentanții Primăriei Constanța anunță că se vor reabilita atât rețelele de pe magistrala 1, bulevardul Lăpușeanu, 1 mai, dar și magistrala 2 care pleacă de la CET, pe Cumpenei, Dezrobirii, Soveja și alte străduțe adiacente din Tomis Nord. Administrația locală îi roagă pe constănțeni să aibă răbdare și înțelegere.

"Totul face parte din strategia integrată de a eficientiza sistemul de încălzire termică în municipiul Constanța. Cu această ocazie fiind înlocuite conductele vechi de aproape 40 de ani cu conducte noi care au în construcția lor și elementul de izolare termică", a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.

De la începutul acestui an s-au semnat două contracte de finanțare cu valoare totală de peste 40 milioane de euro.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233