dobroge.tv

Live

Sute de constănţeni au participat la slujba de Sfântul Haralambie

10 februarie 2022
Publicitate

A fost forfotă astăzi în bisericile constănțene. Sfântul Haralambie a fost sărbătorit de către enoriași și preoți. Sute de credincioși au participat la slujba de prăznuire oficiate de ziua sfântului. Unii au venit să se roage pentru sănătate, iar alții au aprins o lumânare în cinstea celor care poartă numele Haralambie.

Sfântul Haralambie a trăit între anii 89-202 înaintea erei noastre. Acesta s-a născut în Turcia și este cel mai bătrân mucenic prăznuit de creștini. Pentru credința sa, el a fost persecutat, trecând prin chinuri groaznice. Guvernatorii acelor vremuri au ordonat jupuirea acestuia de viu, însă în ciuda suferinței crunte, Sfântul Haralambie nu a cedat și nu și-a pierdut credința.

„A fost episcop și prin viața sa curată și trăirea după legea lui Hristos, iată că guvernatorul acelor vremuri a hotărât asupra lui să-l oblige să se lepede de dreapta credință ortodoxă. Sfântul Haralambie este cunoscut ca sfântul făcători de minuni, tămăduitor de boli și de ciumă. Să-l rugăm pe Sf. Haralambie să fie mijlocitor înainte lui Dumnezeu, să scutească pe poporul său de chin, de boală și de suferință”, preot Paulin Alecu, Mare Eclesiarh Catedrala Arhiepiscopală Sf. Apostoli „Petru și Pavel”.

Sfântul Mucenic Hralambie este prăznuit de toate bisericile creștine pe data de 10 februarie. De asemenea, La Biserica „Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie” din municipiul Constanţa au fost aduse câteva părți din moaştele Sfintei Muceniţe Fotini Samarineanca. Sfintele moaşte provin de la Chilia „Schimbarea la Față a Domnului” , Schitul Lacu din Muntele Athos şi sunt așezate în biserica de la malul mării pentru închinare până în 13 februarie.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233