dobroge.tv

Live

Veste bună pentru HoReCa: s-a prelungit valabilitatea tichetelor de vacanță. Hotelierii de pe litoral se aşteaptă la o creştere a încasărilor

09 februarie 2022
Publicitate

Operatorii din turism se așteaptă la o creștere a încasărilor de pe litoral de cel puțin 20% pentru această vară. Și asta datorită faptului că valabilitatea voucherelor de vacanță emise în perioada ianuarie 2019 - decembrie 2020 a fost prelungită până la data de 30 iunie a acestui an. Ordonanţa de Urgenţă privind acordarea acestor tichete pentru bugetari a fost adoptată de către Guvern la sfârșitul anului trecut. Potrivit acesteia, bugetarii vor beneficia de 1.450 lei până în anul 2026.

Bugetarii care n-au apucat să-și folosească voucherele de vacanță din ultimii doi ani, pot alege acum o destinație. Tichetele și-au prelungit valabilitatea până la sfârșitul lunii iunie a acestui an. Vestea i-a bucurat pe cei care beneficiază la locul de muncă de aceste vouchere.

Doamna Cristina spune că abia așteaptă să plece într-o vacanță: "Era nevoie să fie introduse. Redescoperim frumusețile patriei cu ocazia aceasta. La munte, fiind e la mare, deși în anii trecuți i-am cheltuit aici, fix lângă noi":

Și nu este singura care se va bucura de câteva zile de vacanță. Unii constănțeni spun că reintroducerea acestora este un lucru bun atât pentru ei, cât și pentru economia țării.

"De obicei plec la munte, avem agenție de tursim care ne poate ajuta"

"E un lucru bun pentru economia noastră, se vor folosi doar în România și asta mi se pare un lucru superb"

"Cred că e foarte bine. Totul e bine când vine de sus ceva bun"

Prelungirea valabilității voucherelor de vacanță sunt un plus și pentru operatorii economici de pe litoral. Multe unități de cazare de la malul mării primesc aceste tichete. În fiecare sezon estival, susțin aceștia, mii de oameni își plătesc concediul cu ajutorul voucherelor. Ba mai mult, hotelerii se așteaptă ca în această vară, încăsările să crească.

„Ne-am bucurat foarte mult pentru că sunt mulți turiști care achită cu aceste tichete. Deja am început să primim solicitări. Cu siguranță vor crește și încasările cu cel puțin 50%”, a declarat Elena Oprea, manager hotel stațiunea Mamaia.

„Are un impact pozitiv și a avut un impact pozitiv asupra turismului intern, creând plus valoare și ridicând numărul de turiști pe plan intern. Un 20% vor aduce plus”, a spus Sorin Petcu, manager hotel stațiunea Mamaia.

„E o veste minunată pentru cei din industria HoReCa, prelungirea tichetelor de vacanță. Preconizez creșterea încasărilor cu un minin de 15-20%”, a declarat George JIRU, manager hotel Eforie Sud.

Agenții de turism spun că aceste tichete reprezintă un avantaj, dar și un ajutor considerabil pentru turismul românesc, care în ultimii doi ani a avut de suferit din cauza pandemiei. De asemenea, aceștia au susținut faptul că voucherele sunt cele care au salvat turismul intern în sezonul estival trecut și că economia are nevoie în continuare de acestea.

„Am văzut ce impact pozitiv au avut. Am văzut creșteri de 15-20% pe litoral, de 40-50% prin țară și chiar 70-80% prin alte destinații și asta pentru că reușește să aducă la suprafață turismul la negru și reușește să contorizeze în felul acesta adevărata circulație turistică”, a declarat Cristian Bărhălescu, agent de turism.

„Toată industria hotelieră aștepta această decizie, fiind una benefică pentru breaslă. S-a văzut în ultimii ani de când există aceste vouchere de vacanță, au existat foarte multe investiții în zona turismului peste tot în țară, dar preponderent pe litoralul românesc”, a spus Ștefan Necula, agent de turism.

Impactul pozitiv nu se va simți numai pe litoral, ci și în alte destinații turistice din țară, susțin specialiștii.

„Marea majoritatea a voucherele aici s-au dus, s-a venit pe litoralul românesc. Un lucru benefic nu numai pentru litoral, ci și pentru economia României în general, pentru că vorbim o dată de bani fiscalizați, vorbim de statistici pe care ministerul le poate avea oricând să poată vedea circulația turiștilor în România”, a declarat Mircea Dobre, președinte UGIR Constanța.

La sfârşitul anului trecut Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă privind acordarea voucherelor de vacanță pentru bugetari, în cuantum de 1.450 lei, până la data de 31 decembrie 2026. Mai mult, pentru că o parte dintre vacanțele achiziționate de români în perioada pandemică, prin această metodă de plată, nu au putut fi derulate corespunzător s-a decis prelungirea valabilității acestor tichete emise în perioada ianuarie 2019 - decembrie 2020, până pe 30 iunie 2022.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233