dobroge.tv

Live

Peste 1.000 de tineri primesc o nouă șansă pentru a-și clădi un viitor. Pot primi până la 25.000 de euro pentru dezvoltarea unei afaceri

08 februarie 2022
Publicitate

Peste 1.000 de șomeri au șansa de a-și găsi un loc de muncă. Este vorba despre tinerii cu vârsta curpinsă între 16 și 29 de ani, care nu lucrează și nici nu urmează un program de studii. Aceștia vor primi sprijin de la un centru de training din sectorul petrol și gaze din Portul Constanța. Unii vor urma cursuri de califcare, iar alții vor participa la diferite programe, vor beneficia de consiliere și vor fi ajutați să-și găsească un job potrivit. Mai mult decât atât, 37 de persoane vor primi până la 25.000 de euro, pentru înființarea și dezvoltarea unei afaceri. Totul în cadrul unui proiect în valoare de 4 milioane de euro.

„Prin înscrierea la cursurile acestea gratuite prin fonduri europene, pot avea șansa unei calificări recunoscute național, șansa unei subvenții din partea Uniunii Europene și mai mult decât atât, șansa de angajare pe piața locurilor de muncă din România”, spune Angela Dumitrescu, responsabil gestiune grup țintă.

Sunt oportunitățile pe care le pot avea cei care se înscriu în proiectul „Integrarea socială și profesională a tinerilor NEETs”. Este cunoscut faptul că tinerii își găsesc din ce în ce mai greu un loc de muncă, în special cei din mediul rural. Din cauza veniturilor reduse sau a lipsei educației, mulți nu reușesc să se integreze pe piața muncii.

În acest program înscriem tineri între 16 și 29 de ani care nu sunt angajați cu contract de muncă și nu sunt acum înscriși la nicio formă de învățământ: cursuri liceale, de facultate, de masterat”, a declarat Angela Dumitrescu, responsabil gestiune grup țintă.

În cadrul proiectului, tinerii au la dispoziție o paletă largă de cursuri de calificare în diferite profesii.

Proiectul oferă un spectru destul de larg de cursuri, printre care se numără și cele tehnice: avem cursuri de sudor electric, lăcătuș mecanic, timonier, electrician de nave, dar și cursuri cu profil non-tehnic: animator, lucrător comercial, administrator de pensiune și multe altele”, a declarat Livia Mircoveanu, responsabil formare.

Mai mult decât atât, există un program de antreprenoriat pentru cei care au absolvit 12 clase. Dintre cei înscriși la acest program, 37 de persoane vor primi până la 25.000 de euro, pentru înființarea și dezvoltarea unei afaceri. Prin fondurile europene, fiecare oră de curs, indiferent de domeniul de calificare, este remunerată cu cinci lei, iar banii se dau la momentul absolvirii.

Pentru cursurile finalizate cu succes, cei înscriși la program vor primi cât cinci lei pe oră la terminarea cursului. Unul dintre cele mai căutate programe este cel de electrician nave, pentru care, la sfârșitul celor 720 de ore de curs, se vor primi 3.600 lei.

Tinerii îi îndeamnă pe cei de vârsta lor să profite de această oportunitate și să se înscrie la cursurile care ar putea să le schimbe viața.

Este un curs care poate să-i învețe foarte multe chestii, pot primi chiar și bani pe acest curs, ei sunt calificați, iar cu aceste diplome recunoscute se pot angaja. Este o șansă extraordinară pentru cei care nu au un loc de muncă sau pentru cei care din păcate nu au putut finaliza studiile”, spune o tânără.

Proiectul a demarat în luna august a anului trecut și are o durată de 24 de luni. Acesta are o valoare de 4 milioane de euro și este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Printre parteneri se numără și cea mai mare companie furnizoare de servicii integrate offshore pentru industria de petrol și gaze.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233