dobroge.tv

Live

În mall-urile din Constanţa au fost montate culoare separate pentru nevaccinați

07 februarie 2022
Publicitate

Persoanele nevaccinate au acces de astăzi în supermaketurile care se află în interiorul mall-urilor. Însă, reprezentanții centrelor comerciale au fost nevoiți să amenajeze pentru aceștia un culoar de acces separat. De asemenea, și numărul coșurilor de cumpărături a fost limitat, iar spațiu între persoanele care așteaptă la casă trebuie să fie de minimum patru metri pătrați. Măsura a intrat astăzi în vigoare și a fost publicată în Monitorul Oficial.

Până acum, accesul în supermarketurile din mall-uri nu era permis decât pentru clienții care dovedeau că sunt vaccinați, testați sau trecuți prin boală. Însă, de luni, și cei care nu s-au imunizat până acum vor putea merge la cumpărături.

Un culoar de acces separat - aceasta este și principala condiție pentru ca magazinele alimentare să poată primi și persoane nevaccinate. Încă mai sunt mulți constănțeni care nu s-au imunizat din diferite motive, iar acest lucru i-a făcut pe aceștia fie să facă comandă acasă, fie să trimită pe altcineva la cumpărături. Acum, constănțenii pot merge singuri pentru a-și face piața.

De asemenea, la casa de marcat, constănțenii nevaccinați trebuie să păstreze o distanță între ei de minimum 4 metri pătrați. Mai mult, și numărul coșurilor de cumpărături a fost limitat. În ceea ce îi privește pe cei care s-au imunizat până acum, regulile rămân aceleași. În acest moment județul Constanța are o acoperire vaccinală de 57,86%, ceea ce ne plasează pe locul trei la nivel național.

„La ultima raportare realizată la interval de 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 519 noi vaccinări. 88 cu doza întâi, 136 cu doza doi și 295 cu doza trei”, a declarat Tudorel Ene, purtător de cuvânt al DSP Constanța.

Noua măsură a fost aprobată săptămâna trecută în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Aceasta a fost publicată luni în Monitorul Oficial.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233